Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

[P10/W10] Dlaczego drży na wolnych obrotach

Guest grafit
 Share

Recommended Posts

Guest grafit

Nie wiem czy to normalne ale na wolnych obrotach moja primerka wpada w dośc mocne wibracje.Wzmagają sie one gdy gdy np.włączam nawiew lub ogrzewanie lusterek.Wystarczy jednak,że przekroczę 1000 obr. a jest ok.Czy przyczyną może być zużyta kopółka lub palec rozdzielacza?

raczej to normalne ze wpada w drgania na niskich obrotach :) jak wlaczysz ogrzewanie (zre duuuzo pradu) to obroty jeszcze troche spadaja i efekt sie poglebia....

Guest jarkk

Jak to silnik GA16DE to jest w przepustnicy od strony pasażera wkręt na krzyżaka do regulacji predkości obrotowej.

Guest grafit

Czyli co,jak bym podwyższył wolne obroty z jakiś 600 do 800 to powinno byc lepiej? No ale spalanie też wtedy wzrośnie.Ale sprawdzę...

Czyli co,jak bym podwyższył wolne obroty z jakiś 600 do 800 to powinno byc lepiej? No ale spalanie też wtedy wzrośnie.Ale sprawdzę...

czy 600obr to nie za malo ?? :|

Guest grafit

Takie obroty moja primerka miała odkąd ją kupiłem,czyli iecały rok temu.A jakie powinny być obroty na ciepłym silniku?

Guest jurgenik

Obroty biegu jałowego:

GA16DE 750 (+-) 50 obr/min ze światłami dziennymi 800 (+-) 50 obr/min

SR20De 700 (+-) 50 obr/min

SR20DE 850 (+-) 50 obr/min

CD20T 700 (+-) 50 obr/min

Źródło: "Instrukcja obsługi Primera P11, WP11 str 9-5" udostępniona na forum do pobrania

Guest seba.boss
Nie wiem czy to normalne ale na wolnych obrotach moja primerka wpada w dośc mocne wibracje.Wzmagają sie one gdy gdy np.włączam nawiew lub ogrzewanie lusterek.Wystarczy jednak,że przekroczę 1000 obr. a jest ok.Czy przyczyną może być zużyta kopółka lub palec rozdzielacza?

mam taki sam problem na wolnych obrotach ma 600 a jak wlacze swiatla czy wentylator to mam 750 i do tego te wibracje.Musze tez sprobowac zeby jej troszke podkrecic obroty :idea:

mam tylko jedno pytanko czy to sie podkreca na chodzacym silniku czy na wylaczonym silniku :?:

pzd Sebastian