Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Głośniki do micry

Guest wude40
 Share

Recommended Posts

Guest wude40

Mam prosbe aby ktos zorientowany w sprawie mogł mi polecic jakies glosniki na tylną półke do mojej micry. Te ktore tam sie znajduja juz ledwo zipią i chcialbym je wymienic. Problem w tym ze nie znam sie na tym dobrze. Na allegro jest potworny wybór i przez to trudno mi cokolwiek wybrac.Bylbym wdzieczny za jakiekolwiek info.

Dodam jeszcze tylko ze nie chce wydawac jakis wilkich pieniedzy.

Guest ryba!

Po 1 zalezy jakiej mocy masz radio,i czy bezposrednio głosniki są podpiete pod radio,czy moze pod wzmacniacz.

Po 2 zalezy ile chcesz wydac na te głosniki :P (czyli przekłądając na praktyke chodzi własciwie o jakosc głosników),ja proponuje na tylnia półke 6*9,moc głosników , jak juz pisałem zalezy od wzmocnienia ktore bedzie podane na głosniczki!!,podaj parametry a ja postaram sie Ci cos wybrac!! :)

Guest Pablo_Snk

No właśnie, ryba! ma racje :) Ale zapewno nie masz wzmacniacza, i radio masz 4x50 mocy? No i oczywiście nie opłaca się kupować drogich głośników, a kable będziesz miał cieniutkie, bo wtedy nie ma zadnego bassu. Ja osobiście mam 17cm głośniczki w drzwach firmy radia, czyli KENWOOD, i bardzo dobrze się sprawują.

Guest ryba!

dokładnie mogą byc takie jak napisał johny_fellow,ale jest duzo tanszych np.boschmanna

http://www.allegro.pl/item103902971_sklep_...ysylka_0zl.html

osobiscie mam JBL-ki :D i przy nich zostane...

zalezy jeszcze jakie miałes poprzednio głosniki na półce,chodzi mi o rozmiar,bo musisz

zakupic głosniki o takim samym rozmiarze ,lub wieksze,wiadomo,dziury w półce sie nie

zmniejsza.pozdrawiam!!

Guest johny_fellow
jest duzo tanszych np.boschmanna

No ja raczej Boschmanna bym nie kupił. Dorzuć trochę kaski i kup porządny sprzecior. Te PYLE naprawdę fajnie cykają. :)

• 2 months later...

ja mam pytanie czym przykrywacie głośniki przed złodziejami, bo ja np niechciałbym kupić sobie głośników za 200zl i zaraz by mi je ukradli. Moja MICRA od nowości nie miała głośników z tyłu i wreszcie czas je założyć. wiem że są jakieś maty do okrywania półki które przepuszczają dźwięki, ale nie wiem co to są za maty i jak najlepiej obłożyć nią półkę. Może ktoś to stosował i może coś o tym napisać??

Guest Snafu

Ja zainwestowałem w Blaupunkta :] fajnie gra i nie jest taki drogi choć osobiście podoba mi sie infinyty.

Na półce mam zamontowane 2 stare atrapy głośników blaupunkta a pod spodem subbufer blaupunkt GTA 750 wzmacniacz i kondensator :] nikogo nie kusi a zabujczo gra :D a z przodu 16,5 cm z odzielnymi tweeterami :D oczywiście Blaupunkta :D

mozesz zrobic jakies foto jak to u Ciebie wygląda??

Guest Snafu

teraz nie mam aparatu ale puźniej pstrykne pare fotek :]

[ Dodano: Sro 09 Sie, 2006 ]

a oto co siedzi w moim maleństwie :]

244rxi8.jpg

244s5s5.jpg

244s700.jpg