Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

elektryczne szyby

Guest saki
 Share

Recommended Posts

Guest saki

mam już serdecznie dosyć tych korbek. Zakładał może ktoś elektryczne szyby na przód? Na oryginalną instalację za 1500 zł mnie nie stać. Jak się sprawują te za 200-300 zł z allegro? Montował ktoś coś takiego? Które z nich będa pasowały do n15?

Guest volnaris

Jesli chcesz, to zapytam kogos czy ma jeszcze instalacje z rozbiorki almery, ale nic nie obiecuje. Zawsze to lepsze niz jakies dorabiane. Jaki masz kolor plastikow, czarny czy szary?

Guest saki
Jesli chcesz, to zapytam kogos czy ma jeszcze instalacje z rozbiorki almery, ale nic nie obiecuje. Zawsze to lepsze niz jakies dorabiane. Jaki masz kolor plastikow, czarny czy szary?

plastiki są szare, podpytaj jeśli możesz, chętniej bym kupił używaną, orgyianlną instalkę, niż jakiejś uniwersały.

Guest volnaris

Moge Ci teraz powiedziec, ze wlasnie ma szare, bo jakis czas temu kupil cala N15 99 z Anglii. Wiecej info bedzie na pw jak tylko sie z nim skontaktuje.

Guest sadzio
witam, montowalem u siebie el szybki jak chcesz sluze pomoca :)

Gdzie kupowłeś potrzebne do montażu materiały,jakieś adresy,namiary? Dużo czasu zajmuje montaż?....bardzo trudne? Chciałem zrobić u siebie w przednich drzwiach taki"bajer".Pozdrówki!

Saki - temat był już obszernie opisywany, łącznie ze zdjęciami.

"szukajka" nie powinna być straszna dla kogoś z takim stażem na forum ;)

Guest genjusz

sadzio, adezwij sie na maila wysle potrzebne ci schematy, 2 silniczki z rozbitej almery - szrot po 100zl silniczek (w Płocku szukalem szrotow przez net i dzwonilem) , guziki zaadoptowalem od forda (takie z podswietleniem male zgrabne), kabelki + pod ACC sie podlaczylem w zapalniczce, pociagnalem swoje kable, bezpieczniki itp. Dziala miodzio. Montowalem pol dnia z uwagi ze byl luty -25 stopni , a ja otwarte szyby suszarka i nawiewy na maxa zeby coieplej bylo - ale i tak przepi....dzilo mnie ladnie. Ogolnie sprawa tyczy sie rozebrania obudowy drzwi (4 sruby i 4 zatrzaski) oraz odkrecenie 4 srub od szyny i 3 srub od recznego mecvhanizmu, przy okazji wygluszylem drzwi matami - i dzwiek sie znaczaco poprawil.

Guest sadzio
sadzio, adezwij sie na maila wysle potrzebne ci schematy

Dzięki za schematy,powinienem sobie z tym poradzić,muszę tylko poszukać potrzebne gadżety do zabiegu :D

Guest genjusz

guziki kupisz tutaj - duzy wybor i w miare niskie ceny http://www.electriclife.pl/

silniczki na szrotach szukaj z rozbitkow.

kable w elektrycznym i koszyczki na bezpieczniki i bezpieznik 10A (dokup jeszcze 15A i sprawdzaj czy sie przepali jak 2 szyby opuscisz do dolu i dalej bedziesz naciskacl do opuszczenia - ma sie spalic bezpiecznik a nie silniczek :)

reszta to juz twoja wena tworcza jak pociagnac kabelki :)

zycze milego grzebania.