Guest wielkimisiek Posted May 30, 2006 Share Posted May 30, 2006 witam po ostatniej jeździe zapala mi sie nieraz kontrolka od ręcznego gdzie mam szukac przyczyny odpowiadajcie prosze o odp pozdrawiam 8) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
competer Posted May 30, 2006 Share Posted May 30, 2006 Ale to już było....!!!! Masz kilka możliwości. Najprawdopodniej kończą sie klocki, opada płyn i prawidłowo jest to sygnalizowane. Ja dolałem płynu, ale mnie skrzyczano, ze to nidobre postępowanie. Inna to awaria styku przy ręcznym, a jeszcze inna to usterka przy pompie ham. lub rozszczelnienie układu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Raf4rb Posted May 30, 2006 Share Posted May 30, 2006 Najprawdopodniej kończą sie klocki, opada płyn i prawidłowo jest to sygnalizowane. Ja dolałem płynu, ale mnie skrzyczano, ze to nidobre postępowanie. Jeżeli klocki trzymają jeszcze wymiar to nie trzeba od razu ich wymieniać, dolewasz płynu i śmigasz dalej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest stAWek Posted May 31, 2006 Share Posted May 31, 2006 ja stawiam na awarie styku przy ręcznym . Sam miałem taki przypadek . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest skarap Posted May 31, 2006 Share Posted May 31, 2006 ja wykrecilem zarowke z kontrolki bo mialem to samo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest wielkimisiek Posted May 31, 2006 Share Posted May 31, 2006 Ja tez raczej stawiam na czujnik od ręcznego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Mirek Posted May 31, 2006 Share Posted May 31, 2006 Jeżeli klocki trzymają jeszcze wymiar to nie trzeba od razu ich wymieniać, dolewasz płynu i śmigasz dalej. Ja tak miałem - musiałem dolać bo było zdecydowanie za mało płynu. Po dolaniu jest wszystko OK :grin: Ja tez raczej stawiam na czujnik od ręcznego Tez tak myślałem ale sie myliłem - bo chodziło o płyn Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest wielkimisiek Posted May 31, 2006 Share Posted May 31, 2006 witam ponowne spr czujnik ale myśle teraz ze wine może mieć cylinderek od tylnego hamulca ???? prosze o odp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Raf4rb Posted May 31, 2006 Share Posted May 31, 2006 A co z nim nie tak? Cylinderek z kontrolką nie ma nic wspólnego, chyba że cieknie to wtedy będzie za mało płynu i kontrolka zaświeci. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest wielkimisiek Posted May 31, 2006 Share Posted May 31, 2006 tak ciekniecylinder niewiem co jest z nim nie tak jak bym wiedział to bym tego nie pisał na forum nie mam hamulców cylinderek chyba ma wine bo ciknie już zamówiłem nowy i sie okarze co ma wine Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Waldek Posted June 1, 2006 Share Posted June 1, 2006 Procedura wyszukania awarii Odłącz czujnik od poziemu płynu hamulcowego -kontrolka zgasła --mały poziom płynu i wszystko pasuje (cylinderek cieknie lub zużyte klocki) -kontrolka świeci --odłącz czujnik przy dźwigni hamulca ręcznego -kontrolka zgasła --wyregulować, naprawić, wymienić czujnik hamulca ręcznego -kontrolka świeci --szukać przetartego kabelka w obwodzie od kontrolki do czujników i zwartego do masy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts