Guest rycerek Posted June 5, 2006 Share Posted June 5, 2006 Witam, ostatnio wymieniłem całe sprzęgło w mojej Almerce 1.4 '95r. tzn. tarcza, docisk i łożysko. Kiedy jadę powyżej 50km/h w czasie zmainy biegu (tzn. kiedy wysprzęglam i puszczam powoli) słychać przez chwilę dziwne wycie podobne do odgłosu sowy :-) i nie mam pojęcia co jest źle. Pomóżcie rodacy bo mnie szlak trafi z tym sprzęgłem pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest oskaritto Posted June 5, 2006 Share Posted June 5, 2006 Witam, ostatnio wymieniłem całe sprzęgło w mojej Almerce 1.4 '95r. tzn. tarcza, docisk i łożysko. Kiedy jadę powyżej 50km/h w czasie zmainy biegu (tzn. kiedy wysprzęglam i puszczam powoli) słychać przez chwilę dziwne wycie podobne do odgłosu sowy :-) i nie mam pojęcia co jest źle.Pomóżcie rodacy bo mnie szlak trafi z tym sprzęgłem pozdrawiam hmm nie wymieniles lozyska oporowego (potocznie wyciskowego) zobacz czy na postoju jak wcisniesz sprzeglo tez masz takie odglosy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest rycerek Posted June 5, 2006 Share Posted June 5, 2006 łożysko oporowe też wymieniłem, właśnie się dowiedziałem że prawdopodobnie synchronizatory w skrzyni, ups nie dobrze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.