Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Podwozie w N 15

Guest ryszard31
 Share

Recommended Posts

Guest ryszard31

Czy podwozie w N 15 1998r jest ocynkowane.

Mam odpryski lakieru i lekkie zardzewienie w tym miejscu/pod drzwiami już prawie od spodu,to na 100% dzięki naszej drogówce która sypie grys na rozgrzany asfalt,nazywając to remontem drogi/Musze to podczyścić i zabezpieczyć i niewiem czym to zrobić ,farbą na ocynk czy biteksem.A moż ktoś ma lepszy pomysł.Prosze o podpowiedż

Czy podwozie jest ocynkowane to nie powiem ale powinienes zakonserwowac caly spod auta bo te furki maja przecietna blache ;).

Guest krawczynski Marcin

Powiem wiece mają ciulową balche ja jestem własnie po naprawie blachrskiej spodu i paru jeszcze innych elementow

hehehe no almy maja slaba blache ale ja konserwuje co 2 lata i sie alma trzyma, cale podwozie mam w dobrym stanie

Pierwsze słysze za Almerki sa ocynkowane :cry:

Niestety to najwiekszy mankament N15 (N16 chyba tez) i naprawde trzeba dbac o blache... Mnie niestety tez czeka remont progów a co wiecej dachu przy szyberdachu :roll:

Guest krawczynski Marcin

Ryszard zrób zaprawki na odpryskach dla własnego spokoju zabezpiecz dobrze podwozie Bitexem ( progi fluidolem ponoc do progów lepszy ) i bedziesz smigał az miło !!!

Guest ynio
( progi fluidolem ponoc do progów lepszy ) i bedziesz smigał az miło !!!

miło to nie bedzie jakies 2 tyg, bedziesz wychodzil i smierdzial fluidolem. a wrazliwsi nie beda chcieli jezdzic z toba :) wiem bo fluidoluje juz od 2 lat hehe.

Guest krawczynski Marcin

no fakt troche waliło ale wtedy było wmiarę ciepło drzwi otwarte na oscierz i po trzech dniach było świezo i zapie.... Lasem :-)))

Guest N_15

Panowie, chciałbym się zapytać czy ktoś już używał preparatu do konserwacji samochodów RUST CHECK??? Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi :mrgreen: