Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Haczą biegi

Guest viehu

Recommended Posts

Guest viehu

Pewnie temat znany i poruszany,haczy jedynka,reszta tez zaczyna wchodzić słabiej,zwłaszcza przy szybkiej zmianie.Przy wolnej zmianie O.K.

Silnik SR20DE, typ skrzyni jeszcze mi nieznany

Co zrobić?

Guest _Pablo_

cześć! Wydaje mi się ale to na 70%, że brakuje Ci płynu w skrzyni albo trzeba go wymienić!

Guest jarki

Nie wiem jak u Ciebie. Ja w swoim słońcu w zeszłym tygodniu wymieniłem olej w skrzyni na syntetyk. Różnica w czystości i kolorze miedzy tym spuszczonym a nowym kolosalna :!: Prawdopodobnie był to jeszcze fabryczny olej. Wymieniałem bo tez miałem efekt haczenia i takiej jakiejś mułowatości w drążku (nie wiem jak to nazwać). teraz jest dużo lepiej choć nie idealnie - pewnie trzeba by jeszcze jakieś synchronizatory nowe zapodać albo co. Podejrzewam że różnicę tak naprawdę odczuje dopiero w zimie. Wtedy wyjdzie cała prawda o oleju.

Guest viehu

...może tak być, że jest juz duzo opiłków i blokuje sie synchronizator, tzn wchodzi trudniej.Natomiast czy można podregulować sprzęgło,gdzie jest regulacja?

Sory że pytania moze głupie ale mam ten samochód dopiero 2gi miesiąc, a nie mam zbyt wiele czasu na zainteresowanie się tematem.

Guest jarki
...może tak być, że jest juz duzo opiłków i blokuje sie synchronizator, tzn wchodzi trudniej.Natomiast czy można podregulować sprzęgło,gdzie jest regulacja?

Sory że pytania moze głupie ale mam ten samochód dopiero 2gi miesiąc, a nie mam zbyt wiele czasu na zainteresowanie się tematem.

Podregulować mozna. Dokładnie opis znajdziesz w instrukcji sam naprawiam czy cos takiego. Powinna byc przyklejona na forum do ściągnięcia.

• 1 year later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...