Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Micra k11, biały dym

Guest Pablo_Snk
 Share

Recommended Posts

Guest Pablo_Snk

Na początku chce powiedzieć, ze szukałem odpowiedzi, ale nie znalazłem, moze źle szukałem.

A moje pytanie brzmi, co mogło się stać jak mi dymi z rury normalnie biały dym. Nawet jak się rozgrzeje to nie przestaje, leje dobre paliwo i LPG i dalej dymi.

Czego to wina?

Na początku chce powiedzieć, ze szukałem odpowiedzi, ale nie znalazłem, moze źle szukałem.

A moje pytanie brzmi, co mogło się stać jak mi dymi z rury normalnie biały dym. Nawet jak się rozgrzeje to nie przestaje, leje dobre paliwo i LPG i dalej dymi.

Czego to wina?

Twoj Micrus wybral nowego Papieza :wink:

A tak serio, to bialy dym to moze byc oznaka ze woda dostaje sie do cylindra, najczesciej poprzez uszkodzona uszczelke glowicy :sad:

Guest Snafu

możliwe że masz walniętą uszczelkę pod głowicą i silnik zasysa płyn chłodzonczy a to co wylatuje z rury to para wodna..

Twoj Micrus wybral nowego Papieza :wink:

hehe rozwaliles mnie filip ty mtekstem ,

hmm a olej nie bedzie powodaowal takiego dymku? (oczywiscie tez uszczelka]

Guest Mefrozen

Z oleju raczej bys mial ciemny dym, rowniez podpisuje sie ze woda sie mogla dostac tam gdzie nie powinna ;-)

Guest akira

Sprawdz sobie płyn w chłodnicy czy nie jest wymieszany z olejem co moze byc oznaką walnientej uszczelki pod głowicą.A co do białego plynuto chba nawet 100% uszczelka pod głowicą

[ Dodano: Pią 09 Cze, 2006 ]

miało byc dymu a nie płynu:):)

moze Ci woda paruje z tłumika - jak jeździsz na krótkie trasy - na LPG powstaje więcej wody zbiera sie w tłumiku i paruje jak z czajnika.

Guest kmich76

Kurcze też jest taka możliwość, ale on pisze że jak się rozgrzeje to przestaje, więc chyba jeździ dalej niż kilka km.... :o

Guest Pablo_Snk

To jest właśnie też dziwne u mnie na zimnym leciutki dymek jak przygazujesz oczywiscie wiecej dymu, jak rozgrzejesz to zmniejsza się dymek ale jest. Chociaż czasami to przestanie, ale to w żadkich sytuacjach

[ Dodano: Sob 10 Cze, 2006 19:01 ]

Wymieniłem świece i przestało :)