Guest bodro Posted June 13, 2006 Share Posted June 13, 2006 Witam. Zabrałem się ostatnio za rozbiórkę zegarów. Wszystko szło dobrze do momentu, aż musiałem zdjąć wskazówkę z obrotomierza. Za cholerę nie chciała zejść. Może jest tak jakiś zaczep cy cóś? Jakieś pomysły? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Szymeq Posted June 13, 2006 Share Posted June 13, 2006 Raczej na 99% jest na wcisk - ale delikatnie podważyc przy samym trzpieniu aby ośki nie wyrwać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest mario Posted June 13, 2006 Share Posted June 13, 2006 ... i druga sprawa- potem możesz mieć problem z właściwym ustawieniem wskazówki na osi tak, coby cie obrotka nie oszukiwała... pozdro! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Szymeq Posted June 13, 2006 Share Posted June 13, 2006 Można to zrobić tak - jeśli wskazówka w stanie spoczynkowym opiera się na kołku oporowym i należy albo wyjąć ten kołek albo przełożyć wskazówke nad i pozwolić jej opaść swobodnie. Wtedy przed zdjęciem jej zaznaczyć jakoś jej pozycje i zdjąć - podobnie z innymi wskazówkami - jednak jest ryzyko minimalnego przesunięcia -zależy od dokładności zaznaczenia i montażu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest bodro Posted June 13, 2006 Share Posted June 13, 2006 Dzięki, chyba se odpuszczę. Juz mi się nie chce tego po raz czwarty rozkręcać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest lowiec Posted June 13, 2006 Share Posted June 13, 2006 wymienialem wskazowki przy podmianie zegarow. wskazowki zeszly bez problemu po podwazeniu ich bardzo malym srubokretem przy osce opierajac go z dolu o jakas czesc zegara a gora o wskaowke, potem spowrotem bezproblemowo wsadzilem wskazowki na trzpien. wszysto wskazuje praidlowo. pozdrawiam slawek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Szymeq Posted June 14, 2006 Share Posted June 14, 2006 Ja chciałem sobie wsadzić od N16 ale średnica trzpieni jest inna a kleić nie mam zamiaru Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.