Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Naprawa skrzyni

Gość mario_k3
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• 6 miesięcy temu...
  jasinek007 napisał:
Czy może być z firmy Mobil? Ma kolegę, który ma hurtownie oleji z sieci Mobil!Zawsze jest taniej!
może być i tak jak koledzy radzą pełny syntetyk a następna wymiana za 60 tysięcy

• 1 rok później...

Wczoraj naprawiałam skrzynię biegów od nissana primery we wspominanym na forum warsztacie w Siedlcach, ul. Żytnia 121, Mechanika Pojazdowa

Łukasz Dmowski. Już dawno nie spotkałem się z tak rzetelnym i profesjonalnym podejściem do klienta. To co uzgodniłem telefonicznie zostało zrealizowane jak "po sznurku", czyli uczciwie, rzetelnie i bardzo sprawnie. Składam serdeczne podziękowania Panu Łukaszowi za to, że dzięki właśnie takim ludziom jak Pan, mam wiarę, że są pasjonaci swojego zawodu, dla których nie liczy się tylko "kasa", a na pierwszym miejscu jest to, aby nieszczęśliwy posiadacz auta z usterką wyjechał zadowolony. Jeszcze raz dziękuję.

Jacek Mikołajun

Koszalin

02.04.2010 r.

• 4 miesiące temu...

Witam wszystkich serdecznie, mam prośbę o info jakie łożyska są w skrzyni(5) N16-tki z silnikiem QG15 90KM, na wałku sprzęgłowym, głównym i w układzie różnicowym (jeśli ktoś wie to też jakie uszczelniacze).

Czy to prawda że najczęściej padają na wałku sprzęgłowym i czy jest sens wymieniać tylko te padnięte czy lepiej robić wszystkie?

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam,

raymaxxx

• 1 rok później...

moim zdaniem nie wymienia się jednego łożyska, tylko wszystkie współpracujące ze sobą - bo stare mają większe luzy więc to nowe "sztywniejsze" będzie mocniej obciążone i ulegnie uszkodzeniu, to jeden aspekt a drugi to taki że łożyska są po 20..50zł a robocizna to kilkaset.

mam takie pytanie, czy ktoś ma na tyle duże chody w warsztacie w Siedlcach żeby mógł się coś dowiedzieć dla mnie, nie wiem czy jak zadzwonię tak z ulicy to facet będzie chciał udzielić informacji. a mianowicie właśnie poprawiam sam skrzynię "robioną" w Pruszkowie - wszystko gotowe tylko nie mogę wybrać łożysk bo mam sprzeczne info którę mają być ze zwiększonym luzem C3, temat dotyczy skrzyni fs5w71 (terrano podobne),

ktoś może wie albo ma chody u gościa? czy próbować zadzwonić? jakby ktoś mógł coś doradzić?