Gość jasinek007 Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 No to teraz nie wiem. 4 litry czy 4,8 L. Mechciu powiedział mi że wystarczy 4 litry ! sprawdzał w katalogu i wyszukał że wchodzi 3,5-3,7 litra!!Silnik 2,2 Diesel! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mbit Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 jasinek007 napisał: Czy może być z firmy Mobil? Ma kolegę, który ma hurtownie oleji z sieci Mobil!Zawsze jest taniej!może być i tak jak koledzy radzą pełny syntetyk a następna wymiana za 60 tysięcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Miko66 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Wczoraj naprawiałam skrzynię biegów od nissana primery we wspominanym na forum warsztacie w Siedlcach, ul. Żytnia 121, Mechanika Pojazdowa Łukasz Dmowski. Już dawno nie spotkałem się z tak rzetelnym i profesjonalnym podejściem do klienta. To co uzgodniłem telefonicznie zostało zrealizowane jak "po sznurku", czyli uczciwie, rzetelnie i bardzo sprawnie. Składam serdeczne podziękowania Panu Łukaszowi za to, że dzięki właśnie takim ludziom jak Pan, mam wiarę, że są pasjonaci swojego zawodu, dla których nie liczy się tylko "kasa", a na pierwszym miejscu jest to, aby nieszczęśliwy posiadacz auta z usterką wyjechał zadowolony. Jeszcze raz dziękuję. Jacek Mikołajun Koszalin 02.04.2010 r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość raymax Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Witam wszystkich serdecznie, mam prośbę o info jakie łożyska są w skrzyni(5) N16-tki z silnikiem QG15 90KM, na wałku sprzęgłowym, głównym i w układzie różnicowym (jeśli ktoś wie to też jakie uszczelniacze). Czy to prawda że najczęściej padają na wałku sprzęgłowym i czy jest sens wymieniać tylko te padnięte czy lepiej robić wszystkie? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam, raymaxxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 3 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2012 moim zdaniem nie wymienia się jednego łożyska, tylko wszystkie współpracujące ze sobą - bo stare mają większe luzy więc to nowe "sztywniejsze" będzie mocniej obciążone i ulegnie uszkodzeniu, to jeden aspekt a drugi to taki że łożyska są po 20..50zł a robocizna to kilkaset. mam takie pytanie, czy ktoś ma na tyle duże chody w warsztacie w Siedlcach żeby mógł się coś dowiedzieć dla mnie, nie wiem czy jak zadzwonię tak z ulicy to facet będzie chciał udzielić informacji. a mianowicie właśnie poprawiam sam skrzynię "robioną" w Pruszkowie - wszystko gotowe tylko nie mogę wybrać łożysk bo mam sprzeczne info którę mają być ze zwiększonym luzem C3, temat dotyczy skrzyni fs5w71 (terrano podobne), ktoś może wie albo ma chody u gościa? czy próbować zadzwonić? jakby ktoś mógł coś doradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi