Guest jarki Posted September 7, 2006 Share Posted September 7, 2006 Sam nie wiem czemu wczesniej mnie on nie zastanowił. W obudowie filtra powietrza jest dodatkowo z boku taka przegródka w której jest napakowana jakaś wata czy coś takiego, nie wiem jak to nazwać. od zewnątrz obudowy dochodzi do niej przewód. Mam na dzieje że dobrze wytłumaczyłem. Jeśli nie to zrobie po pracy zdjęcie tego. W każdym razie czy ktoś może mi powiedzieć do czego to służy? Czy trzeba to tez wymieniać lub czyścić? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Albin Posted September 7, 2006 Share Posted September 7, 2006 to jest filtr odmy.Opary z pod pokrywy zaworów są filtrowane tą wkladką a potem spalane razem z czystym powietrzem dzięki temu nie brudzi się tak mocno uklad dolotowy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jarki Posted September 7, 2006 Share Posted September 7, 2006 to jest filtr odmy.Opary z pod pokrywy zaworów są filtrowane tą wkladką a potem spalane razem z czystym powietrzem dzięki temu nie brudzi się tak mocno uklad dolotowy No tak, ale czy należy go też wymieniać co jakiś czas? A jeśli tak to czy można go normalnie kupić? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Albin Posted September 7, 2006 Share Posted September 7, 2006 Tak ,ale chyba tylko przy dużych przeglądach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest mikey_one Posted September 7, 2006 Share Posted September 7, 2006 Nawet powinieneś go co jakiś czas wymienić. Podejrzewam, że możesz mieć problem z dostaniem orygianalnego wkładu a trzeba będzie kombinować we własnym zakresie... (ja u siebie wymieniłem na taki wkład do odkurzacza - był w komplecie z workami : ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jarki Posted September 8, 2006 Share Posted September 8, 2006 Nawet powinieneś go co jakiś czas wymienić. Podejrzewam, że możesz mieć problem z dostaniem orygianalnego wkładu a trzeba będzie kombinować we własnym zakresie...(ja u siebie wymieniłem na taki wkład do odkurzacza - był w komplecie z workami : ) A mógłbys Mi powiedzieć jak on wygląda (materiał). To rodzaj filcu czy jakaś wata. Nie wyjmowalem go bo nie bylem pewny czy można. ale jak mówisz że można go zastąpić czyms od odkurzacza to pokombinuję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest mikey_one Posted September 8, 2006 Share Posted September 8, 2006 to jest coś pomiędzy filcem a watą... ma większa przepuszczalność niż filc a jest twardzsze od waty to jest podobne do materiału, z którego kiedyś robiono ocieplenie kurtek - watolina... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jarkk Posted September 8, 2006 Share Posted September 8, 2006 (ja u siebie wymieniłem na taki wkład do odkurzacza - był w komplecie z workami Jaki to model odkurzacza, bo ten filterek w ASO +- 30 zeta :twisted: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest mikey_one Posted September 8, 2006 Share Posted September 8, 2006 Nie wiem dokładnie jak to kształtem wygląda u Was w N14 ale u mnie jest wymiaru mniej więcej 4x6 cm i grubości ok 1,5... Miałem taki wkład fitra przeciwpyłkowego do odkurzacza zelmer, dociąłem kształt a na szerokość dałem podwójnie i wyszedł mi piękny wkład filtrujący a wkład był poprostu w komplecie z papierowymi workami do odkurzacza Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
supernissanb12 Posted September 9, 2006 Share Posted September 9, 2006 Ale kombinacje chłopaki! Jak juz od odkurzcze pasuje to przykombinój sobie co kolwiek co nie będzie puszczec syfu do dolotu. Po co od razu kupowac od zelmera Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Candyman Posted September 14, 2006 Share Posted September 14, 2006 Napewno to jest filtr odmy , szukałem takiego w sieci i te filtry wyglądają tak http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=124878054 Ja ten stary wymyłem w rozpuszczalniku i z czarnego zrobił sie biały Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts