Guest papaj Posted September 11, 2006 Share Posted September 11, 2006 Witam Osobiście jeźdze autem marki Audi (B2 90 quattro). Znajomi poprosili mnie o pomoc przy zakupie auta. W komisie wpadla nam w oko czarna almera (nr. rej. EP) 2001.XII 1.8, 3 drzwiowa, klima, el. szyby i lusterka, CD, poduszki. Przebieg 50880 km. Na co zwrucić uwage kupując ten samochód? Czy w Nissanach Almera coś szczegulnie ulega zurzyciu? Jak wygląda spalanie w tym silniku i kiedy trzeba wymienić rozrząd? Pozdrawiam Serdecznie Arek Popa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Albin Posted September 11, 2006 Share Posted September 11, 2006 http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...ghlight=#158639 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest walut Posted September 11, 2006 Share Posted September 11, 2006 cześć, podano link ale tam to jest trochę o silniku wysokoprężnym. Motor benzynowy 1.8 nie ma małego spalania - bo o to pytasz 8,5 -9.0 tak pali u mnie. Za to ma duże zapotrzebowanie na olej i tu jest czasem problem. Może akurat w tym egzemplarzu nie ale nie zawadzi sie dowiedzieć. Bardzo często zapiekają się pierścionki na tłokach. Koszty duże. Tylna klapa rdzewieje w prawie wszystkich, szczególnie wokół szyby,jak chcesz to poszukaj na forum opisałem co złego spotkało mnie z tym samochodem. Oczywiście nie twierdzę że w tym będzie to samo. Generalnie da się jeździć. Choć może mam pecha.Pozdro [ Dodano: Pon 11 Wrz, 2006 13:25 ] A i jeszcze rozrząd: piszą że do śmierci technicznej motoru ma wystarczyć bo to łańcuch ale nieprawda wymienia się jak zacznie hałasować najpierw napinacz a potem łańcuch Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest papaj Posted September 11, 2006 Share Posted September 11, 2006 walut... dzieki za rady. Tylna klape ogladalem i nie ma nic rdzy. Bylem w serwisie nissana sprzwdzili blachy. Jedne drzwi byly szpachlowane. Powidzieli ze przebieg jest orginalny. Auto ma ksiazke serwisową i regularne przeglądy. Dzieki za pomoc. Oby sie dobrze sprawowal Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.