Guest AMR Posted September 29, 2006 Share Posted September 29, 2006 Witam. Od początku gdy kupiłem moją N15-tkę irytuje mnie okropny dźwięk dobiegający z hamulców przednich.Przy hamowaniu czy to z 50km/h czy 140km/h w końcowej fazie słychać taki dziwny,jak by o coś trący materiał [coś jak odbijająca sprężyna] dźwięk.Klocki są dobre,hamowanie też dobre tylko ten dźwięk.Przez to zaczynam szybciej hamować i mam wrażenie jak by miało się wszystko rozsypać.Słyszałem gdzieś zdanie że to normalne w Almerach i Sunny.Prawda???Może komuś też coś takiego dawało się we znaki.pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Albin Posted September 29, 2006 Share Posted September 29, 2006 na rynek wyszła partia takich klocków , co ciekawe oryginalnych Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest maztito Posted September 29, 2006 Share Posted September 29, 2006 jak miałem jeszcze N15 to było to samo, założyłem klocki Ferodo i tarcze Brembo i przestało skrzypieć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest KOSA Posted September 29, 2006 Share Posted September 29, 2006 u żony w sunnym jest tak samo, orygilnalne klocki (jeszcze założone w ASO w Niemczech) też skrzypią (w każdym bądź razie wydają dziwny dźwięk.........) szwagier i teściowa też mają sunny ale jeżdżą na zamiennika i nic nie "skrzypi" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
INC Posted September 29, 2006 Share Posted September 29, 2006 czyzby te slynne "blaszki" w klockach ? 2 komplet klockow juz dokanczam i sie jeszcze z tymi blaszkami nei spotkalem... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest grzeniua Posted September 29, 2006 Share Posted September 29, 2006 U mnie tez wystepuje takie tarcie jakby cos chropowatego a na dodatek wiecznie piszcza :shock: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest olgi Posted September 29, 2006 Share Posted September 29, 2006 Witam, Mam ten sam problem tarcze i klocki wymieniałem jakieś 25 tys km temu (oryginały) a i tak hamulce skrzypią. Już się chyba przyzwyczaiłem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jasyr Posted September 29, 2006 Share Posted September 29, 2006 Witam, miałem ten sam problem, w końcowej fazie hamowania strasznie trzeszczało. Normalnie wstyd mi było TAKIE AUTKO a odgłosy jak z wozu drabiniastego. Klocki były dobre (połowa) mimo to zmieniłem na nowe, wreszcie ulga. Pozdraweiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
INC Posted September 30, 2006 Share Posted September 30, 2006 Witam, miałem ten sam problem, w końcowej fazie hamowania strasznie trzeszczało. Normalnie wstyd mi było TAKIE AUTKO a odgłosy jak z wozu drabiniastego. Klocki były dobre (połowa) mimo to zmieniłem na nowe, wreszcie ulga. Pozdraweiam moze poprostu byly spalone ?? tak jak u mnie teraz :/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregor Posted September 30, 2006 Share Posted September 30, 2006 U mnie w Sunnym było podobnie, zmieniłem klocki, przetoczyłem tarcze i po 1000km znowu zaczęły hałasować. Potem kupiłem lepsze klocki i zestaw instalacyjny klocków (blaszki, które przetrzymują klocek) i problem zniknął. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest grzeniua Posted September 30, 2006 Share Posted September 30, 2006 Widac wszystko wskazuje na to ze klocki sa czasem z dupwatego materialu robione... (sorry za okreslenie) :shock: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts