Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

[N16] Własny zamek centralny

Guest grzeniua

Recommended Posts

Guest grzeniua

Witam!

Jestem przed zamontowaniem na wlasna reke zamka centralnego. Znalazlem taki zestaw na allegro za 128PLN - 2 silowniki typu "master" kompletny zestaw na pilota. Chcialbym zapytac czy ktos to juz robil, jakies instrukcje :?: Wszelkie uwagi mile widziane.. Np. jak zdemontowac wykonczenie drzwi zeby nic nie uszkodzic i wizualnie nie popsuc, kolejnosc demontazu, techniczne uwagi zamontowania silownikow i ich ustawienia, sposob podlaczenia do migaczy i wpiecie sie do zasilania z instalacji elektrycznej, etc..

Z gory dzieki, pzdr

Guest grzeniua
To w n16 nie bylo centralnego w standardzie :shock:

Ano wyobraz sobie ze to polska wersja salonowa czyli taki golasek - brakuje mi jeszcze elektrycznych szyb, ABS i szyberdachu... Tych rzeczy poki co nie zamierzam wstawiac ;)

_Pablo_

Dzieki za materialy! Demontaz bedzie prawdopodobnie inny bo juz znalazlem sobie w dokumentacji serwisowej ale jesli chodzi o montowanie silownikow to chyba podobnie. Musze tylko dokladnie posprawdzac czy wystarczy miejsca i potem jak wpiac sie do instalacji...Chyba sie za to wezme w przyszla sobote bo troszke czasu to pochlania. Jak bede mial czym to cykne kilka fotek i sprobuje zrobic podobna instrukcje do N16 ;) Moze na przyszlosc sie komus przyda...

PZDR

PS. A w tym tygodniu zrobie sobie sciemniacz oswietlenia bo to proste a przydatne, tym bardziej ze juz sie wczesniej zaczyna sciemniac a stacyjka nie jest podswietlana :?

Zalozone :-))

:arrow: _Pablo_ dzieki za wszelkie wskazowki, przydaly sie!

Po demontazu drzwi okazalo sie ze byly zamontowane silowniki :shock: tyle ze nigdzie nie zostaly podpiete..no i to byly jakies typu Slave. Pole do manewru bylo wiec przygotowane ale sie palowalem z przeciagnieciem tej grubej wiazki z jej ulozeniem, pochowaniem, u pasazera poszlo szybciej ;) .

Zeszlo mi 6h a nie dokonczylem bo nie bardzo wiedzialem gdzie podlaczyc sterowanie migaczami - facet ktory sprzedal mi zestaw powiedzial zeby nie wpinac do wlacznika awaryjnych. Nie mialem juz czasu za bardzo szukac ale mam wszystko najwazniejsze porobione wiec zostaly tylko 2 kabelki na przyszlosc do wpiecia gdzies od wlacznika migaczy przy kolumnie kierownicy.

pzdr

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...