Guest czaro Posted September 29, 2006 Share Posted September 29, 2006 Mam niskie ciśnienie w spryskiwaczu przedniej szyby. Pomyślałem, że może go przeczyszczę, ale nie wiem czy to nie zabawa na cały dzień - zdejmować zderzak czy tylko koło razem z nadkolem i ew. co jeszcze sprawdzić Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dragomir Posted September 29, 2006 Share Posted September 29, 2006 Najłatwiej jest zdemontować same nadkole, do śrub dostaniesz się raczej bez problemu, będziesz musiał ewentualnie skręcić koła bońdź w jedną lub w drugą stronę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest martusia Posted September 29, 2006 Share Posted September 29, 2006 u mnie zawsze było zdejmowane koło + nadkole. Wtedy jest najlepszy dostęp. Chyba raz były też poluzowane śruby od zderzaka z tej strony ale to wtedy jak była wieksza akcja szukania czemu nie działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ADEX Posted September 30, 2006 Share Posted September 30, 2006 fakt mozna zrobic to albo w sposub prosty i cieko dostepny : kolo + nadkole albow trudniejszy z zajefajnym dostepem: zderzak zdjąc (odkreic 2 sruby w nadkoclach.. zaczepne po dzderzakiem i ok 4-6 srubek w belkach czolowych ... ja mam zderzak i tak na 2 srubki i trzyma elegandzko Link to comment Share on other sites More sharing options...
Domiss Posted September 30, 2006 Share Posted September 30, 2006 Ja wyciągałem cały zbiornik na płyn i wykręciłem tylko nadkole (bez wykręcania koła) oraz lampę (ale to tylko po to, aby mieć lepszy dostęp do górnej śruby mocującej zbiornik). Od dołu wystarczy zdjąć nadkole, a jak się postarać to nawet nie całe... . Koła należy skręcić na maksa w lewo (zresztą widać w trakcie w którą stronę . Jeśli z tyłu masz dobre ciśnienie, to raczej sprawdź dyszę i przewody. Jeśli nie, to pompkę, przewody i dysze (szczelność i drożność; sprawdź też, czy nie masz syfu w zbiorniku). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Felson Posted October 1, 2006 Share Posted October 1, 2006 czaro a zacząłeś od najprostszej rzeczy - przeczyszczenia dysz z kamienia? Kilka minut zabawy igłą zdziałało u mnie cuda Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.