Guest M.I.C.A Posted October 5, 2006 Share Posted October 5, 2006 witam, czy ktoś z Was robił to osobiście? Śruba mocująca piastę jest odkręcana kluczem 36.... ale wielgachne dziadostwo, a i moment jest duży...czy ktoś z Was z Warszawy dysponuje takim kluczem? Dobrze jak będzie oczkowy lub nasadowy.... Za wymianę chcą 110 - 120 PLN to dużo jako że kupiłem przegub za 160 PLN - Oryginalnego japończyka z ABS. Jak by co to proszę na gg - mimo czerwonego słoneczka. z góry dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest maddrajwer Posted October 5, 2006 Share Posted October 5, 2006 Mam taki klucz ale z Wawy do Wro troche daleko, za wymiane drogo bo nie jest to specjalnie dużo roboty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Raf4rb Posted October 5, 2006 Share Posted October 5, 2006 Kiedyś, jak tylko kupiłem auto to wymieniałem przegub w warsztacie, cena 40zł ale to dziki wschód. Teraz mam to opanowane i 10 zł bym nie dał, bo to chwilka (godzinka z piwkiem). Drogo tam u was. Przy dokręcaniu radzę zaopatrzyć się w dobry klucz dynamometryczny, bo jedno łożysko już załatwiłem (156zł). Klucz kupisz na allegro już za 7 dyszek, także nie ma co oszczędzać jak chcesz robić to sam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisek Posted October 6, 2006 Share Posted October 6, 2006 Sam klucz pozyczalem. W Warszawie drogo, nic tu nie naprawiam, jezdze do rodzinnego miasta zawsze i robie w soboty ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Brodacz Posted October 7, 2006 Share Posted October 7, 2006 Ja wymieniałem za 50 zł... Kurde sam sie przybierałem i po tym co napisaliście żałuję że sam tego nie dłubnąłem. Chociaż z drugiej strony jak wymieniałem pompę wody w swoim 2.0 to też na forum pisali że to chwila a mi to zajęło wieki... :-) Ale teraz poszłoby szybciej! Mam pytanie w zwiazku z tym: - czy ma znaczenie, jeśli chodzi o długość wymiany i komplikacje, która to strona? - czy trzeba rozpinać zawieszenie i jeśli tak czy potrzeba do tego jakichś ściągaczy do sworzni itp... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.