Guest Ptasiek Posted October 12, 2006 Share Posted October 12, 2006 juz bylem w salonie, juz skladalem zamowienie, juz dobieralem kolor itp. ... ale no wlasnie cos mnie tknelo by pobuszowac po necie na jej temat i co ... i no wlasnie to ze ten japonczyk ... mial byc niezniszczalny ( ktos powie to Toyota Hilux ma byc niezniszczalna... ale design nowego jest ponizej krytyki ) w kazdym badz razie kazdy mi mowil kup cos japonskiego, gdy wjezdzalem swoimi oplami do mechanikow, no a tu widze ze japonce .. nie sa takie wspaniale. mialem juz vectre, teraz zafira, firma sie rozwija i potrzebuje pickupa. wymyslilem sobie navare ale wystarczy poczytac niektore watki i juz mi chyba przeszlo, chyba dalej bede sie telepal oplami przynajmniej ceny za czesci nie sa takie wysokie. Chcialem kupic nowa navare by uniknac napraw, stresow i postojow, ale to chyba nie mozliwe. robie dlugie przebiegi bo firma sie rozwija w norwegi wiec potrzebowalem cos co rowniez da komfort w jezdzie i taka miala byc ta wymarzona navara. a moze sie myle ? moze ktos powie cos dobrego o tym aucie ? ale to juz chyba bedzie za pozno. pozdr. Pawel - niedoszly klient nissana opinie rowniez malo przychylne na temat navary znalazlem na forach anglojezycznych, i dotyczylo tych samych problemow- sprzegło , serwis !! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest cornholio78 Posted October 12, 2006 Share Posted October 12, 2006 no bez przesady, sporo zależy od wymagań i oczekiwań użytkowników. Jesli boisz się nowego modelu (niektórzy mają z nim problemy ale sporo ludzi sobie chwali) to zainteresuj się zwykłym pick-upem lub navara w poprzedniej budzie. Na pewno nie usłyszysz wiele złego na ich temat i będziesz zadowolony Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dylson Posted October 12, 2006 Share Posted October 12, 2006 A mitsubishi L200? Widzialem to autko na zywo i robi wrazenie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzemik Posted October 13, 2006 Share Posted October 13, 2006 Nie dam nic złego powiedzieć na Navarę. Może te modele z początku produkcji miały jakieś wady. Ja mam N od czerwca 2006 - i mogę tylko powiedzieć jest za..bista. L200 ma mulasty silnik i wnętrze nie jest tak super wykonane jak w Navarze. Navara do firmy nadaje się idealnie - woże po 600 kg na pace i jest ok. Serwis Nissana nie należy do najlepszych , ale można znaleźć takie którym można zaufać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Szymeq Posted October 13, 2006 Share Posted October 13, 2006 dlugie przebiegi bo firma sie rozwija w norwegi Może znajdziesz jakiś serwis w Norwegi i unikniesz takich sytuacji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ptasiek Posted October 15, 2006 Share Posted October 15, 2006 mam nadzieje ze nie bede musial ich szukać, a 600 kg to ja biore do zafiry ... no i pytanie jak jest z tymi hard topami ? ile czasu potrzaba na jego zalozenie lub sciagniecie, czasem przyjdzie chyba zaladowac cos wiekszego i tak sie zastanawiam jak z tym jest . pzdr. Pawel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest czopochrup Posted October 15, 2006 Share Posted October 15, 2006 A mitsubishi L200? Widzialemtez iwdzalem i musze powiedziec ze jest mega wyj%&%% strasznie mi sie podoba! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzemik Posted October 16, 2006 Share Posted October 16, 2006 600 kg + 5 osób oczywiscie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ptasiek Posted October 18, 2006 Share Posted October 18, 2006 no to troche zmienia postac rzeczy ! a co z tymi hard topami ? duzo roboty by je zdjać ? pzdr. Pawel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzemik Posted October 19, 2006 Share Posted October 19, 2006 Zaczepy do hardtopu są cztery + kostka do oświetlenia+waga hardtopu około 100kg (tak sądzę). Dwie osoby i pół godziny roboty by go zrzucić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ptasiek Posted October 19, 2006 Share Posted October 19, 2006 no to ok bo juz sie balem ze to cos wiecej. czasami bede musial palete zapakowana wrzucic ... i stad te dylematy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ptasiek Posted October 19, 2006 Share Posted October 19, 2006 no L200 odrzucilem w przedbiegach, ... po prostu podoba mi sie navara i to bardzo !! jestem z Wadowic, krak i bielsko w tych samych odleglosciach, ale problem w tym ze pracuje w norge i z doswiadczenia wiem ze przebiegi beda duze, mysle ze utrata gwarancji to nie dluzej niz 18 miesiecy. i dlatego szukam czegos naprawde niezawodnego. Mam nadzieje ze ten maly lifting ktory jest planowany na 2007 obnizenie mocy do 170 koni ...( i jeszcze jakies tam zmiany o ktorych wprost nikt nie pisze ) wzrost ceny o jakies 1500 i chyba rozbcie pakietu IT + opcja szyberdachu. przyczynia sie do tego ze auto bedzie niezawodne ( szyber i IT nic tu nie daja ale pisze zeby dac info ). pzdr. Pawel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
domadm Posted October 19, 2006 Share Posted October 19, 2006 Ja wolałbym wersję 2006 bo ma 174KM i Euro3, przez co spala 8,5l/100km. Model 2007 który mam odebrać w listopadzie to już 171KM i Euro4, średnie zużycie 9,8 l/100km. Pisanina o tym w innym wątku. No niby to lepiej ale... :sad: Aa, na 2007 brak też kompasu w lusterku i jakichś haczyków na pace, choć oczywiście szyny i kotwy zostają (sprawdzone). Trochę ci się dziwię, że chcesz takie auto na trasy, bo to zawsze mniej wygodne niż typowa szosówka (Pathfinder) czy po prostu limuzyna. Przy okazji: czy wozi ktoś w nowej Navarze dzieci z tyłu? Czy nie ma jakichś problemów z "trzęsieniem"? Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ptasiek Posted October 19, 2006 Share Posted October 19, 2006 chce takie auto .. bo trasa bedzie pokonywana z czestotliwoscia dwa razy na 3 miechy, a auto tutaj ma sluzyc do celow jak najbardziej zblizonych do zamierzonych przy pojektowaniu czyli BUDOWLANKA ... hehehe .. kompasem sie nie przejmuje ...bo mi sie wydaje ze to lekki badziew a spalanie .. hmmm no coz ... trzeba sie z tym liczyc .. a na marginesie mam nadzieje ze poprawili to sprzeglo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzemik Posted October 19, 2006 Share Posted October 19, 2006 Wożę dzieci z tyłu - 9 i 5 lat. Jedynie zauważyłem ostatnio problemy u starszej jak dość szybko leciałem na pusto po górskiej drodze asfaltowej z wybojami. Poza tym jednym przypadkiem są zachwycone. Przedtem jeździły Tyranem. [ Dodano: Wto 24 Paź, 2006 10:00 ] a tak a propos porównania samochodów - polecam film: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ptasiek Posted December 22, 2006 Share Posted December 22, 2006 no panowie ... KONIEC DYLEMATU ... ZALICZKA WPLACONA ... w srode-czwartek navara model 2007 rocznik 2006 wersja LE DC kolor BLACK ! co ma byc to bedzie .. ale jak zle bedzie to .... ZLE BEDZIE tak wiec panowie kiedy spocik navararzy ? slask lub krak ? musze oblukac hard topy i montaz CB . jak narazie jestem zdecydowany RH special z dakro bo te ze steelera ... srednio mi sie widza. a zaraz dzwonie dowiedziec sie czy maja w steelerze klapy od reki bo chyba na razie to zaloze ... moze na nowy rok szarpne sie na hard topa ... pozdro Pawel Ptasiek Kaczor ------------------------------------------------- DO SPRZEDANIA opel zafira 2.0 DTi wersja elegance 2003 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ryży Koń Posted December 22, 2006 Share Posted December 22, 2006 No nie wiem do końca czy gratulowac .... Sam się przekonasz Co do montażu CB to poszukaj bo na forum jest o tym temat. Całkiem obszerny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
domadm Posted December 22, 2006 Share Posted December 22, 2006 No to gratulacje za... odwagę?? hehe, dobrze będzie - ja jestem happy. Odbiór masz tak szybko?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ptasiek Posted December 23, 2006 Share Posted December 23, 2006 nie no panowie nie straszcie ... BEDZIE DOBRZE .. ( optymista hehehhe ) odbior szybko .. bo juz 15 stycznia wyjezdzam do norge i to byl warunek sprzedazy nie cena lecz termin ... ale chyba i cene dostalem dobra bo za alarm hak wykladzine na tyl dywaniki i pol lakieru ...nic nie zaplacilem .. rabat .... temat o cb mam juz przerobiony .. lecz co widziec to widziec !!! normalny facet jestem ... musze pomacac i wtedy sie decyduje !! ( wy tak nie macie ... ? ja nawet z dziewojami tak mam !! ) pozdro Pawel Ptasiek Kaczor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ryży Koń Posted December 23, 2006 Share Posted December 23, 2006 alarm założą ci pewnie fabryczny, który jest g..o wart. Dywaniki też sa do d.... Dostałem i szmaciane i gumiane i są nędzne. Hak będzie pewnie niby zdejmowany No a wykładzina paki to jest coś. 1300 do przodu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
domadm Posted December 23, 2006 Share Posted December 23, 2006 No z tym hakiem to przegięli u mnie też, miał być odpinany a jest odkręcany : Ale w sumie to mi tam wszystko jedno, ale czy nie powinienem dostać jakiegoś papierka z homologacją? Alarm w sumie nie jest taki badziewny, jak sprawdzałem u speców twierdzili że jest ok. Do zestawu dodałem sobie właśnie saperkę i linę do holowania... kiedyś w końcu ta zima musi nastać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ptasiek Posted December 23, 2006 Share Posted December 23, 2006 nie no saperka latarka lina ... to wszystko u mnie w osobowce ma swoje miejsce ... daleka polnoc skandynawi ksztaltuje charakter ... no i ducha .. heheeh.. a hak jaki bedzie to bedzie byle solidny !!! odpinac nie mam zamiaru ... raz kiedys odrecilem z osobowki jak mnie straszyli ze po niemczech to z hakiem bez przyczepy nie mozna ... ale to bylo raz .. a potem .. albo moje szczescie albo mozna . pozdro Pawel Ptasiek Kaczor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
domadm Posted December 23, 2006 Share Posted December 23, 2006 Pod względem odpinanego haka to upierdliwi są czeskie policmajstry, ale jakie jest prawdopodobieństwo że cię złapią? a pokuta pewnie symboliczna ;-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts