Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Micra K11 akumulator.

Guest BOREWICZ

Recommended Posts

Guest BOREWICZ

Witam,

Muszę pilnie kupić aku do Micry k11 2001 1.4 16V, ale nie wiem jaki - tzn jedyny problem to taki że nie wiem z której strony ma być +, wydaje mi się że z lewej +, ale w katalogach wszędzie widzę prawy +.

Jak to więc jest??

Pozdrawiam

Guest johny_fellow
tzn jedyny problem to taki że nie wiem z której strony ma być +, wydaje mi się że z lewej +, ale w katalogach wszędzie widzę prawy +.

To zależy, z której strony zrobione jest zdjęcie. :)

a akumulator zawsze można obrócić

Święta prawda. Mam tak w Micrze i 100NX'ie. :)

A co do samego akumulatora to już gdzieś polecałem ako BOSCH Asia Silver 45Ah. Mam takie w micrze i sprawuje się za***iście.

Guest Pablo_Snk
johny_fellow, Nie zawsze można odwrucić ! Bo jak ja odwróce to mi nie sięga + do - i lipa :) pasuje + do + z długością tak samo jak jest z minusami :)

Guest johny_fellow

Pablo_Snk po cholore plus ma sięgać minusa :?: :? A jak + sięga do + i - do - to chyba wystarczy. Tak mi się wydaje.

Chyba, że to był żart i go nie skumałem.

W K11 2001 1.0 ma być akumulator z plusem po prawej i wtedy kable są ułożone prawidłowo, choć jak kupiłem autko to był w nim jakiś stary rzęch z plusem po lewej, ale kable były wtedy mocno naciągnięte.

Sam od roku używam Centrę Plus 45Ah (P+) i jak na razie sprawuje się świetnie, więc polecam, płaciłem ok 160 zł

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...