Guest kamil77 Posted October 20, 2006 Share Posted October 20, 2006 Witam wszytskich serdecznie. Od niedawna jestem posiadaczem micry 1.0 2001 rok i nagle pojawil sie powazny problem. Zapalila sie kontrolka check engine a silnik zaczyna chodzic tak jakby na 3 gary, kiedy wchodze na obroty podczas hazdy kontrolka ze swiecacej caly czas zaczyna migac, czasem auto przerywa a czasem na chwilke wszysko jest ok po czym znow zaczyna pracowac jak by pracowalo nie na wszystkie gary :cry: szzcegolnie jak puszcam go z obrotow. Pomocy prosze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest johny_fellow Posted October 21, 2006 Share Posted October 21, 2006 A próbowałeś zrobić podstawowy reset komputera? Tzn. odłącz klemę + z akumulatora na jakieś 10 min, podłącz i zobacz czy pomoże. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest kamil77 Posted October 21, 2006 Share Posted October 21, 2006 wymienialem swiece na nowe i poprawilo sie tylko jak dodaje gazu szybko wciskajac pedal gazu to jakby jeszce prze pierwsze 2 sek. nie lapie na wszytskie gary na raz ale po chwili jest ok hmm. moze to jakas elektronika Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Felson Posted October 21, 2006 Share Posted October 21, 2006 sprawdzałeś przewody wysokiego napięcia? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Prusiak Posted October 21, 2006 Share Posted October 21, 2006 Potwierdzam, sprawdz przewody WN. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukeswirus Posted October 22, 2006 Share Posted October 22, 2006 ja stawiam żę to będzie wtrysk. MAM to samo od czwartku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Pablo_Snk Posted October 22, 2006 Share Posted October 22, 2006 Ja miałem tak ostatnio że palił mi na 3 gary i jak przygazowałem to wskakiwał sobie na 4 gary I wymieniłem uszczelke pod głowicą teraz gra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Rafał79 Posted October 22, 2006 Share Posted October 22, 2006 Mam podobny problem. Tzn na gazie chodzi super natomiast na benzynie chodzi na 3 garach dzisiaj trochę pogrzebałem i gdy dotykałem przewodów dochodzących do wtrysków to co jakiś czas się poprawiało. Więc myślę że jest coś z elektryką tzn. przewody, wtryskiwacz lub komputer. Niedługo może uda mi się podłączyć pod kompa to dam odpowiedź co jest przyczyną Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Prusiak Posted October 22, 2006 Share Posted October 22, 2006 Mam podobny problem. Tzn na gazie chodzi super natomiast na benzynie chodzi na 3 garach dzisiaj trochę pogrzebałem i gdy dotykałem przewodów dochodzących do wtrysków to co jakiś czas się poprawiało. Więc myślę że jest coś z elektryką tzn. przewody, wtryskiwacz lub komputer. Niedługo może uda mi się podłączyć pod kompa to dam odpowiedź co jest przyczyną Jesli masz gaz w swojej micrze i nie pali na ktorys cylinder powodem moze byc zapieczony ktorys wtryskiwacz. Mozna z tym sobei poradzic dolewajac do paliwka specyfik do czyszenia wtryskiwaczy i jazda z 50 km. Dziala skutecznie. No chyba ze to elektrycznie cos nie styka .... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Snafu Posted October 22, 2006 Share Posted October 22, 2006 radził bym jechać gdzieś na kompa dowiesz sie praktycznie wszystkiego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ABT Posted October 23, 2006 Share Posted October 23, 2006 najlepiej nie miec tej kontorlki wogole w aucie tak jak ja no ale komp wszystko Ci raczej powie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest kamil77 Posted October 23, 2006 Share Posted October 23, 2006 hm, odkrecilem jeszcze raz swiece i bylo troszke wody a jakis czas temu mylem silnik karcherem wiec moze..... postaram sie zrobic wszystko na sucho i zobaczymy, napewno napisze i z gory dzieki za wszelkie odpowiedzi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Pablo_Snk Posted October 23, 2006 Share Posted October 23, 2006 jakis czas temu mylem silnik karcherem Trzeba było odrazu tak pisać. Nie wszystkie silniki mogą być myte karcherem. Masz racje niech to wszystko wyschnie i sprawdź Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukeswirus Posted October 25, 2006 Share Posted October 25, 2006 ja właśnie jestem po czyszczeniu wtrysków. Teraz maszyna chodzi jak żyleta. Zrób to samo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts