Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

K11 chodzi na 3 gary, pomocy

Guest kamil77
 Share

Recommended Posts

Guest kamil77

Witam wszytskich serdecznie. Od niedawna jestem posiadaczem micry 1.0 2001 rok i nagle pojawil sie powazny problem. Zapalila sie kontrolka check engine a silnik zaczyna chodzic tak jakby na 3 gary, kiedy wchodze na obroty podczas hazdy kontrolka ze swiecacej caly czas zaczyna migac, czasem auto przerywa a czasem na chwilke wszysko jest ok po czym znow zaczyna pracowac jak by pracowalo nie na wszystkie gary :cry: szzcegolnie jak puszcam go z obrotow. Pomocy prosze

Guest johny_fellow

A próbowałeś zrobić podstawowy reset komputera?

Tzn. odłącz klemę + z akumulatora na jakieś 10 min, podłącz i zobacz czy pomoże.

Guest kamil77

wymienialem swiece na nowe i poprawilo sie :) tylko jak dodaje gazu szybko wciskajac pedal gazu to jakby jeszce prze pierwsze 2 sek. nie lapie na wszytskie gary na raz ale po chwili jest ok hmm. moze to jakas elektronika

ja stawiam żę to będzie wtrysk. MAM to samo od czwartku

Guest Pablo_Snk

Ja miałem tak ostatnio że palił mi na 3 gary i jak przygazowałem to wskakiwał sobie na 4 gary :) I wymieniłem uszczelke pod głowicą :) teraz gra :)

Guest Rafał79

Mam podobny problem. Tzn na gazie chodzi super natomiast na benzynie chodzi na 3 garach dzisiaj trochę pogrzebałem i gdy dotykałem przewodów dochodzących do wtrysków to co jakiś czas się poprawiało. Więc myślę że jest coś z elektryką tzn. przewody, wtryskiwacz lub komputer. Niedługo może uda mi się podłączyć pod kompa to dam odpowiedź co jest przyczyną

Guest Prusiak
Mam podobny problem. Tzn na gazie chodzi super natomiast na benzynie chodzi na 3 garach dzisiaj trochę pogrzebałem i gdy dotykałem przewodów dochodzących do wtrysków to co jakiś czas się poprawiało. Więc myślę że jest coś z elektryką tzn. przewody, wtryskiwacz lub komputer. Niedługo może uda mi się podłączyć pod kompa to dam odpowiedź co jest przyczyną

Jesli masz gaz w swojej micrze i nie pali na ktorys cylinder powodem moze byc zapieczony ktorys wtryskiwacz. Mozna z tym sobei poradzic dolewajac do paliwka specyfik do czyszenia wtryskiwaczy i jazda z 50 km. Dziala skutecznie.

No chyba ze to elektrycznie cos nie styka ....

Guest kamil77

hm, odkrecilem jeszcze raz swiece i bylo troszke wody a jakis czas temu mylem silnik karcherem wiec moze..... postaram sie zrobic wszystko na sucho i zobaczymy, napewno napisze i z gory dzieki za wszelkie odpowiedzi

Guest Pablo_Snk
jakis czas temu mylem silnik karcherem

Trzeba było odrazu tak pisać. Nie wszystkie silniki mogą być myte karcherem. Masz racje niech to wszystko wyschnie i sprawdź

ja właśnie jestem po czyszczeniu wtrysków. Teraz maszyna chodzi jak żyleta. Zrób to samo