Guest rysiek Posted November 7, 2006 Share Posted November 7, 2006 Z reguły zaglądam na fora o nissanie żeby znaleźć lekarstwo lub ponarzekać na moją n16. Dziś wrażenie z ostatnich małych zakupów. Zmieniłem wycieraczki na valeo silencio (lewa 55, prawa 41) - jest fajnie i o dziwo zgodnie z tym co sugeruje nazwa cicho (zobaczymy jak długo pociągną). Zmieniłem tez klocki z tyłu - oryginały za 280 w ASO (lub nawet w jednym jak dzwoniłem 360) mnie nie pociągają - zjeździłem juz 2 komplety i było fatalnie (piszczenie i szorowanie po każdym deszczu). Kupiłem też niedawno klocki niejakiej kashiyamy (do n16 po lifcie też da się dobrać) i jak na razie nie piszczą, a kosztowały 100 pln. Link to comment Share on other sites More sharing options...
malin_f1 Posted November 7, 2006 Share Posted November 7, 2006 propo kashiamy wczoraj czyściłem wszystkie zaciski hamulcowe i smarowałem tak dla relaksu przed zimą i tu zaskoczenie... jeden klocek na przodzie pęknięty tzn ten element cierny bo klocek generalnie cały no i jeszcze kawałek go się odłupało prawdopodobnie nie wytrzymał letnich testów typu hamowanie od 160-180 do zera na wiosnę wypierdalam ten badziew i kupuję jakiś profi zestaw a wycieraczki mam championa i są super Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuchar Posted November 7, 2006 Share Posted November 7, 2006 Rozbierałeś zaciski i smarowałeś tylko prowadnice czy tłoczek też? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest kmich76 Posted November 7, 2006 Share Posted November 7, 2006 Wycieraczki miałem Valeo i baaardzo nietrwałe. Fakt, że dużo psikam :wink: , ale kupiłem Championy i 3x trwalsze. Z tyłu mam klocki Lucasa, OK, ale szorowanie po deszczu też jest i strasznie brudzą alusy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
malin_f1 Posted November 7, 2006 Share Posted November 7, 2006 Rozbierałeś zaciski i smarowałeś tylko prowadnice czy tłoczek też? tłoczek też ale delikatnie pod gumką niestety skręciłem jedną gumkę z tyłu jak wkręcałem tłoczek (niezauważyłem) póki co jest cała ale delikatnie skręcona nie wiem czy na wiosnę nie sciągnę wszystkich zacisków i oddam do piaskowania i malowania Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest olo76 Posted December 14, 2006 Share Posted December 14, 2006 dziś wymieniałem klocki z tyłu, kupiłem TRW Lucas GDB3092 za 108 zł-wys/dług/grub- 57,1mmx82,2mmx15,6mm. takie same jak orginały także pięknie,ładnie pasują do N16 po fl. sprawdziłem tarcze: są 258mm - np Lucas DF2592. to tak gwoli informacji jakby ktoś szukał oznaczeń Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.