Guest mymlok Posted November 7, 2006 Share Posted November 7, 2006 Witam, jak w temacie, zamyka normalnie. Jak otwieram to przez pół sekundy słychac takie głośne bzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz. Macie jakis pomysł? Marek Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobroy Posted November 7, 2006 Share Posted November 7, 2006 Witam,jak w temacie, zamyka normalnie. Jak otwieram to przez pół sekundy słychac takie głośne bzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz. Macie jakis pomysł? Macie :-) siłownik centralnego zamka kończy żywot, a dokładnie silniczki, które są wewnątrz obudowy siłownika. Szybko jakoś. Pewnie woda się dostała do środka i tak bzyka. Ja swój wymieniłem po ponad siedmiu latach życia samochodu. U mnie, a mam P11, cięzko wyciągnąć ten siłownik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
limak.s Posted November 7, 2006 Share Posted November 7, 2006 ak otwieram to przez pół sekundy słychac takie głośne bzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz. Albo trzeba przesmarować bo ma opór i stąd to bzzzz... albo przeskakuje na trybikach które na przełożeniu napędu silniczka. Miałem tak w p10 Był opór a silniczek kręcił w końcu wyłamało ząbki. tylko u mnie przy zamykaniu się tak działo a później padło całkowicie. Trzeba w porę przesmarować siłownik. pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest mymlok Posted November 7, 2006 Share Posted November 7, 2006 Witam,jak w temacie, zamyka normalnie. Jak otwieram to przez pół sekundy słychac takie głośne bzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz. Macie jakis pomysł? Macie :-) siłownik centralnego zamka kończy żywot, a dokładnie silniczki, które są wewnątrz obudowy siłownika. Szybko jakoś. Pewnie woda się dostała do środka i tak bzyka. Ja swój wymieniłem po ponad siedmiu latach życia samochodu. U mnie, a mam P11, cięzko wyciągnąć ten siłownik. no własnie, dziwne, ze tak szybko! Dzisiaj rozebrałem drzwi i prawie go wyciagnołem - trzymalo jakies ciegno od klamki a robiło sie ciemno i stwierdziłem, ze jutro sie do tego zabiore. Z tego co widziałem to jest to jedna duża część - pewnie nie rozbieralna! Reanimowaliscie to kiedyś? Marek Link to comment Share on other sites More sharing options...
limak.s Posted November 7, 2006 Share Posted November 7, 2006 Z tego co widziałem to jest to jedna duża część - pewnie nie rozbieralna! U mnie jest to taka duży biały element - to jest cały siłownik. Niestety nie jest on skręcany lecz klejony lub zgrzewany - ja to rozłożyłem podcinając brzegi nożykiem (trochę to trwało bo twarde dość tworzywo) W środku jest właśnie silniczek i takie trybiki. Po naprawie pokrywkę przykleiłem kropelką. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobroy Posted November 7, 2006 Share Posted November 7, 2006 no własnie, dziwne, ze tak szybko!Dzisiaj rozebrałem drzwi i prawie go wyciagnołem "Prawie robi dużą róznicę" - trzymalo jakies ciegno od klamki a robiło sie ciemno i stwierdziłem, ze jutro sie do tego zabiore.Z tego co widziałem to jest to jedna duża część - pewnie nie rozbieralna! Reanimowaliscie to kiedyś? Marek nie wiem jak w P12, ale w P11 są 3 cięgna do zamka: od dynksa zamykającego, od klamki w środku, od klamki zewnętrznej. Ja po prostu kupiłem od gościa, który miał ściągnięty z Anglii P11. Nie bawiłem się w reanimację tego siłownika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.