Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

uszczelki do gaźnika

Guest cerber

Recommended Posts

Panowie

Chciałbym sam wyczyścić sobie gaźnik i mam problem dość nietypowy bo nie wiem skąd wziąść uszczelki pod gaźnik. Czy może ktoś z klubowiczów wie gdzie można nabyć tego typu rzeczy. Najlepiej jaby to był jakiś sklep bo próbowałem u gaźnikowców to niestety żaden nie chciał mi sprzedać tych uszczelek, no ale przecież oni je muszą też gdzieś kupować !

Pozdrawiam

Raczej nie powinno być problemu z ich dostępnością w sklepach...

W każdym razie z tego co słyszałem to w przypadku głowicy lepiej unikać uszczelek firmy Ajusa. Lepiej wybrać Glazera albo coś made in Japan.

A.... błędnie pomyślałem o uszczelce pod głowicę.

Uszczelki pod gaźnik najprawdopodobniej są do załątwienia tylko w serwisie .

• 2 weeks later...
Guest hermoll

tylko serwis i jest to caly komplet dupreli do gaznika uszczelki i inne rzeczy ktore sie wymienia tzn co zalozyl nissan ze trzeba wymienic nie pamietam ale koszt cos ok albo 150 albo 250zl za komplet ale nie pamietam jak sie dowiadywalem w serwisie

• 1 month later...

Najistotniejszy jest zestaw podkładek, bo je trzeba zawsze wymienić. I tak dla informacji innych którzy będą poszukiwać takich rzeczy to:

W serwisie trzeba zapłacić za komplet podkładek do N14 130 zł. Odzielnie można dokupić jeszcze jakieś śrubki i coś jeszcze ale mi głównie chodziło o podkładki. Poza serwisem ciężko cokolwiek dostać choć znalazłem sklep gdzie mieli zestaw naprawczy do nissana ale chyba jakiejś starszej wersji bo z silnikiem 1.5.

Pozdrawiam

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...