widaw Posted November 17, 2006 Share Posted November 17, 2006 znalazłem w necie takie cudaki dwa: TUTAJ Warte to coś? Montowaliście już? Myśle o tej wersji do ukłdu lukasa - tańszej. A moze macie inne źródła gdzie mozna kupić lepsze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest greg76 Posted November 17, 2006 Share Posted November 17, 2006 tez mnie tozaciekawilo. ostatnio mam problemy z powrotem hebli i juz kolejny raz bede z tym walczyl. jesli nie bedzie opinii to chyba zaryzykuje zakup. tylko czy to jest na os czy na jeden zacisk? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kristobal Posted November 18, 2006 Share Posted November 18, 2006 Są to zestawy naprawcze na jeden zacisk. Wygląda to mniej więcej w ten sposób: W skład zestawu najczęściej wchodzą: osłona tłoczka, uszczelka tłoczka i gumka na odpowietrznik. Czasami są bogatsze zestawy o gumki do prowadnic itp. Radziłbym jednak nie kupować ich w necie, tylko wybrać się do sklepu motoryzacyjnego i dobrać odpowiedni zestaw do swojego auta (czasami zdarza się, że w tym samym modelu są stosowane różne rodzaje zacisków i mogą nie pasować) Link to comment Share on other sites More sharing options...
widaw Posted November 18, 2006 Author Share Posted November 18, 2006 A czy przypadkiem oryginalny uszczelniacz tłoczka, do primery, nie jest na stałe połączony z "fartuszkiem" chronniacym go przed brudem? Bo na fotce widzę że to dwa oddzielne elementy ( oring i fartuch). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest greg76 Posted November 18, 2006 Share Posted November 18, 2006 wlasnie mam przed oczami ksiazke Haynesa i widze schemat budowy zacisku przedniego. sa oddzielnie uszczelniacz tloka i uszczelniacz przeciwpylowy czyli zestaw wyglada ok. pozdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Paaabbblllooo Posted November 19, 2006 Share Posted November 19, 2006 Pawiedzcie gdzie mam kupic taki zeztaw do W10 na tył bo wlasnie moja primera stoi na kobylkach caly weekend dlatego ze kupilem nie takie jak potrzeba "f*ck" i teraz mam juz stare gumki na wzor. W JC i tym podobnych tego nie mają... Pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kristobal Posted November 19, 2006 Share Posted November 19, 2006 Fotka jest zupełnie przypadkowa, dlatego proszę nie sugerować się zawartością do poszczególnych modeli. Tak jak pisałem wcześniej, są różne zestawy więc najlepiej dopytać się przed zakupem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.