Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Dzwon niestety

dzemik
 Share

Recommended Posts

No i niestety dzwon. :( :oops:

Wpakował mi w tył LIAZ z 10 tonami miału węglowego. Przy prędkości około 10 km/h ja - on jakieś 30-40 km/h.

Wjechał w lewy tył. Wszystko na siebie wziął zderzak i rama. Pękł niestety hard top i jest do wymiany, oraz tylny lewy błotnik. Zderzak i rama cała. Lekko zdarty zderzak.

Uszkodzenia Liaza - rozwalony filtr powietrza - ma go pod zderzakiem, wygięty zderzak wraz ze stopniem bocznym i wpasowany w koło przednie. Uszkodzona maska.

Stopień boczny i zderzak tak wygiety , że trzech chłopów z brechą ( tzn. łom ) nie odgieli go i cieżarówa została na miejscu a ja odjechałem o własnych siłach. Tyle tylko mojej satysfakcji :mrgreen:

Po ogledzinach podwozia stwierdziłem , że samochód ma bardzo solidną ramę i zderzak wraz ze wzmocnieniem. Nie ruszyło to ramy ani zderzaka.

Zaskoczony jestem sztywnoscią i solidnoscią zderzaka.

No cóż , przetestuję sprawność serwisu blacharsko- lakierniczego Nissana.

Guest maddrajwer

dla pewności lepiej weż swoją Nyskę na belkę świetlną. Żebyś isę nagle w zimie nie zdziwił jak Cię przy chamowaniu zacznie tył wyprzedzać.

Pech, zwłaszcza jeśli auto było w b. dobrym stanie. Dobrze, że nic ci się nie stało. A gdyby to była Micra, to by jej pewnie sprasował dach... Strach pomyśleć.

Ojej, współczucia wielkie!!!!!! :cry:

Pożytku z tego tyle, że będę teraz spokojniejszy o podróże mojej rodzinki i moje - dobrze wiedzieć że N jest taka solidna!

Najważniejsze że nie poprzestawiało ci zawieszenia, ale lepiej zrób dobre testy, żeby potem nie żałować, skoro jest sponsor.

Pozdrawiam i trzymaj się!

no to fakt ze przod prawie nie do ruszenia

podobno tez zderak jaet bardzo wytrymaly znaczy sie bardzo odksztalca nawet jak zpadniesz z wysokiego najazdu i zahaczysz to niby nic nie powinno byc

cos takiego widac na filmiku na globalnej stronie nissana

Dodam jeszcze , że kabina nie ruszona. Hardtop przesunięty z jednej strony aż do kabiny , ale pękł i nie przeniósł nacisku na kabinę. Jak się uda to zmieszczę zdjęcie poglądowe. :(

Guest Ryży Koń

Ja na twoim miejscu upierałbym sie na wymianę całej skrzyni . Bo raczej chyba nikt przy zrowych zmysłach nie zaproponuje naprawy hardtopu....

Dokladnie mam taki zamiar nowy tył w całości - skrzynia (bo sądzę , że pogięta podłoga) no i hardtop i zderzak bo ma małe otarcia.

Dzisiaj rzeczoznawca się tym zajmie.

skrzynie wymienia ale hardtopa pewnie kleic beda chcieli

zalezy jaki rzeczoznawca: taki co preferuje wymieniaczy czy sqbaniec

Dowidziałem się dzisiaj ile kosztuje taki błotnik :shock: Dobrze , że siedziałem i nie ja za to płacę :D

Mam nadzieję Crensch że też za to nie płacisz ?

Siódemeczka :shock: bez robocizny czyli bez malowania i montażu.

7000 zł plus montaż :shock: :shock: :shock:

[ Dodano: Pon 27 Lis, 2006 15:13 ]

No to jeżdżę jak mawiają "off roadowcy" ......plaskaczem.

Od dzisiaj do końca naprawy Nissan Note.

Mogę się podzielić wrażeniami, ale to już w innym dziale

[ Dodano: Sro 06 Gru, 2006 15:31 ]

Odebrana Navarka - nareszcie wrócił odpowiedni klimat na drodze. :diabel: