Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Przełożenie silnika

Guest Matt

Recommended Posts

Witam.

Jestem nowym użytkownikiem. Posiadam Primerkę 2.0 D z 94r. Mój stary silnik przegrzał się, i poszukuję nowego. W czasie poszukiwań natrafiłem na kilka ciekawych ofert. Ale czy np. można przełożyć bez problemów silnik z primerki z 98 roku? Wiem że powinienem zajrzeć do książki serwisowej i sprawdzić czy jest on kompatybilny, ale takowej nie posiadam. Wiem że primera z 98 roku jest już w budzie P11, ale gość mnie zapewniał że pasuje też do modelu P10. Może ktoś wie jak to jest?

Akcesoria do samochodu - wybierz na Ceneo.pl

tak można smiało go montować zarówno tego pochodzącego z primeyr P11 jak i P11.144, kolektory i wszytko bedzie pasowało

Ojej nie doczytalem że to DISEL...

żeby, to zeby to wysztko grało jeszcze przpelywkę oraz wiązke trzeba by dorwać z TD.

A jaki byłby mniej wiecej koszt dostosowania silnika TD do mojej primery? I czy przypadkiem nie ma silników bez turbin robionych dla P11?. Chyba gdzieś widziałem taką wersję.

w p11 tylko td. Trzeba dodać też wiązkę , komp, pompę wtryskową z td , przewody powietrza itp- generalnie niezła rzeźba nawet jak kupisz kompletny silnik

Po pierwsze witam szacowne grono forumowiczów bo to mój pierwszy post.

Matt - w Almerach dużo dłużej była montowana nowsza wersja CD20 bez turbiny. W swojej W10 wymieniałem stary silnik na taki po 96 od Lamery - pasuje bez problemów trzeba tylko przełożyć czujniki temp.

Powodzenia i pozdrawiam

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...