Guest mariuszle Posted December 1, 2006 Share Posted December 1, 2006 Mam nissana td 99r i zapala mi się kontrolka check. Wyświetla mi błąd kod 18 czyli nastawnik dawki paliwa ale po zatankowaniu paliwa w Niemczech ani razu nie zapaliła się. W Polsce tankuje paliwa v-power , verva ale raz pokusiłem śie na tanie paliwo z prywatnej stacji i kotrolka paliła się cały czas a co najgorsze doszły dodatkowe problemy auto potrafiło zgasnąć puszczeniu na luz. Mam znajomego co ma peugota 605 2.1 tdi 2000r i te same objawy. Czy uwas są podobne objawy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Pastor Posted December 1, 2006 Share Posted December 1, 2006 czesc!! mój ojciec jezdzi Mitshubishy space star i mial taki sam problem, pojechal do serwisu i kazali mu wyjezdzic paliwo praktycznie do zera i wlac paliwo na innej stacji. pomoglo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest j_jasiu Posted December 1, 2006 Share Posted December 1, 2006 Mam nissana td 99r i zapala mi się kontrolka check.Wyświetla mi błąd kod 18 czyli nastawnik dawki paliwa ale po zatankowaniu paliwa w Niemczech ani razu nie zapaliła się. W Polsce tankuje paliwa v-power , verva ale raz pokusiłem śie na tanie paliwo z prywatnej stacji i kotrolka paliła się cały czas a co najgorsze doszły dodatkowe problemy auto potrafiło zgasnąć puszczeniu na luz. Mam znajomego co ma peugota 605 2.1 tdi 2000r i te same objawy. Czy uwas są podobne objawy? Myślę że przepłacasz za V-power, tankuj normalny ON i będziesz miał spokój, po Vervie miałem to samo, jak zacząłem tankować normalny ON z Neste A24 wszystko spoko. Kontrolka raz się zaświeciła po zatankowaniu Vervy. Wg mnie paliwo V-power oraz Verva (czyli te droższe) zawiera więcej wody wchłanianej z otoczenia. Dlaczego? A no dlatego, że to paliwko jest rzadziej kupowane dłużej zalega w zbiornikach łapie więcej wody i jest troszku starszawe. Dobra rada, wyjeździj co masz zatankuj do pełna zwykłej i jeździj, usterka przejdzie sama. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest maddrajwer Posted December 1, 2006 Share Posted December 1, 2006 Potwierdzam , sam do starutkiego mojego fordzika lalem ON z neste i autko sporo lepiej jezdzilo.Ponadto wychodzilo sporo ekonomiczniej niz na ropie z shella Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest j_jasiu Posted December 1, 2006 Share Posted December 1, 2006 Potwierdzam , sam do starutkiego mojego fordzika lalem ON z neste i autko sporo lepiej jezdzilo.Ponadto wychodzilo sporo ekonomiczniej niz na ropie z shella Mają paliwko z Lotosu Link to comment Share on other sites More sharing options...
cezarycezary Posted December 1, 2006 Share Posted December 1, 2006 Mi ropa zabiła astrę II 2.0 DTi w maju, po zatankowaniu (kwasu) trzeba było wymienić pompę wtryskową i zbiornik paliwa, koszt, hm....cóż......5000zł. Opel w dieslu to pomyłka. Teraz mam PW11.144 w benzynie, przynajmniej ceny części i napraw są niższe, a i komfort dużo lepszy niż w astrze. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest tomles Posted December 4, 2006 Share Posted December 4, 2006 potwierdzam chciałem zrobić dobrze mojej P11 i mam podobne objawy spadanie obrotów do 500 na luzie. Skończe zbiornik i powracam do normalnej ropy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest rav1975 Posted December 4, 2006 Share Posted December 4, 2006 więc po co przepłacać, jeśli OO jest za 2,80 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.