Guest gigi6660 Posted December 1, 2006 Share Posted December 1, 2006 Witam ! Mam pytanie odnośnie całego układu w almerce n16, chciałbym wymienić cały układ na przelotowy i tu pojawia się pytanie. Jaką średnice najlepiej dobrać? Czy wymieniając cały układ katalizator też wyrzucamy? Byłem w jednym warsztacie i szefo powiedział że katalizatora to nie wyrzuci bo tam są jakieś sondy i coś tam... szczeże mówiąc nie znam się na tym zbyt dobrze dlatego pytam. Licze na jakąś pomoc z waszej strony. A i jeszcze jedno. Co myślicie o układnie 2,5cala i cały wydech z aluminium nie z kwasówki... Facet krzykną między 400-500zł bez tłumika końcowego. To dużo? I czy możecie polecić jakiś warsztat we wrocławiu gdzie można zachipować almere 2,2di z 2000r. Z góry dzięki za wszelką pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kmink Posted December 1, 2006 Share Posted December 1, 2006 z tego co wiem to z samego aluminium sie nie robi....ale moge sie mylić ja też kminie wydech to może jak razem bedziemy robic to cos taniej bedzie? w n16ce bymn zaczął od zrobienia zawiechy potem wydech i chip - czasami na zakrętach można sie przeliczyć ps nie ten dział na takie tematy, lukniw do:tuning,nissan power team :one: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Albin Posted December 2, 2006 Share Posted December 2, 2006 katalizator można wyrzucić we własnym zakresie: 8 śrubek młoteczek i po katalizatorze- żadnych sond tam nie ma .Po takim zabiegu turbo bardzo ładnie się wkręca.Polecam temat : http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=19740 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gre Posted December 3, 2006 Share Posted December 3, 2006 jeśli chcesz wirusa we wrocku to tylko www.jetronik.pl polecam, profi robota z pomiarem na hamowni obciązeniowej MAHA Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest gigi6660 Posted December 3, 2006 Share Posted December 3, 2006 Ta strona jetronika coś nie bangla więc mam pytanie kolejne już nie wiecie ile może kosztować wirus w tej firmie ? Wiem że skoro pytam o cene tzn że mnie nie stać ale cóż tu dużo mówić... Tuning nie jest tanią zabawą a ja mam na to jakieś 2tyś i licze że może się zmieszcze w tym zakresie z chipem... a co do wydechu to myślałem żeby narazie zrobić chipa a wydech nowy po zimie żeby go sól od samej nowości już nie trawiła... kmink jeżeli chcesz poczekać do pozimia z tym wydechem to możemy się jakoś zgadać... może ktoś jeszcze się przekona do takiej operacji i pojedziemy do jakiegoś henia mechanika i pewnie jakiś upust by był :diabel: _____________ gdzie we wrocku mają hamownie i ile kosztuje przyjemność (lub też nie) poznania prawdy o stadzie koni ganiających pod maską? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.