Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

JAK PODŁACZYĆ 3 ŚWIATŁO STOPU ??

Guest Benet

Recommended Posts

Witam ponownie.. :)

Mam pytanko jak podłaczyc 3 światło stopu?? gdzie lub do czego przymocowac kabelki +- aby światło działało jak należy ??

Obmysliłem nowy patent na 3 światło stopu w tylniej plastikowej listwie nad rejestracja z tego co widze moim wizualnym okiem patent jest fajny, daje optyczne cudoooo w mojej micrusi k11 :D

Tylko jeszce podłaczyc kabelki i jestem w domku.. jak tylko to zrobie wrzuce fotki oraz szczegółowy opisik co i jak.. :)

Oświadczam ze swiatełko zrobiłem sam od podstaw :) ale o tym jak juz podłacze w osobnym temacie :D:D:D

Pozdrawiam

:mikolaj:

ja to zorbilem tak:

otwórz klapke z arówkami z klosza tylnej lampki. wyszukaj ktory to kablek do swiatła stopu. nastepnie albo dolutuj si edo kabla siciagajac z niego iolacje. albow szybszy sposób kup 2 złodziekji do kabli. kawalek blaszki w plastiku. zakladasz na kawel z sygnalem , obok kabel -kradziej) zciaskasz i juz jestes podlaczony. koszt okolo 1 - 2 zł w sklepach elektronicznych.

i własnie tu tkwi problem ze znalezieniem tego kabla os stopu :)

no nic pogmeram i popodlaczam metodą prób i bledow :)

dzieki Adex :mikolaj:

Minus pod mase auta czyli gdziekolwiek aby mialo kontakt z karoseria auta.

Plus podlacz tam gdzie pojawia sie przy ktorejs lampie plus po nacisnieciu hamulca.

Najlatwiej posadz kogos by naciskal Ci hamulec a Ty w tym czasie podlacz lampke pod mase i szukaj plusem po przewodach.

Zrob to dobrze bo nie raz widze jak 3 stop u kogos swieci jak hamuje a jak zahamuje i wlaczy kierunek to juz 3 stop mu mryga bo podlaczyl zle mase.

Sławek

• 4 years later...
Guest ewelka177

ja podłanczam do zarówek od tylniego lewego lub rawego stopu w kloszutak mam podłaczone swiatla pod siedzeniami z przodu i sa podłaczone do swiatel mijania jak zapale swiatla postojowe lub mijania mam to mi sie pali pod siedzeniem

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...