Guest wwl Posted December 6, 2006 Share Posted December 6, 2006 Witam. Pytanka jak zazwyczaj skierowane do posiadaczy N15ek. - ostatnio malowalem ramiona wycieraczek i nie zaznaczylem ktore z ktorej strony bo roznia sie dlugoscia tak samo jak i piora. Mozecie mi podpowiedziec bo wydaje mi sie ze zle zlozylem ?? - zauwazylem ze np w N15 Jamo, ma srodkowe lusterko z podporka na szybe czolowa. To zalezne jest od wersji wyposazenia ?? W Nissanie w katalogu nie wystepuje lusterko z taka podporka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Jumper Posted December 6, 2006 Share Posted December 6, 2006 od strony kierowcy jest dłuższe a od strony pasażera krótsze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czarny38 Posted December 6, 2006 Share Posted December 6, 2006 - zauwazylem ze np w N15 Jamo, ma srodkowe lusterko z podporka na szybe czolowa.To zalezne jest od wersji wyposazenia ?? W Nissanie w katalogu nie wystepuje lusterko z taka podporka. Ta podpórka to taka gumka na wcisk, miałem ją w N15 od nowości, podczasz czyszczenia szyby mi wyskoczyła, początkowo po czyszczeniu ją wkładałem potem zgubiłem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest wwl Posted December 6, 2006 Share Posted December 6, 2006 od strony kierowcy jest dłuższe a od strony pasażera krótsze I pioro i ramie ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vulture30 Posted December 6, 2006 Share Posted December 6, 2006 I pioro i ramie ? pióro na pewno. jak patrzyłem na zdjeciach to jesli mówisz ze jedno z ramion jest dłuzsze to na pewno to jest to od kierowcy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest MIS Posted December 6, 2006 Share Posted December 6, 2006 a ja powiedzialbym ze dluzsze ramie i krotsze pioro jest od pasazera... o jaką gumke biega ?? nie uzywam juz gumek :diabel: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest wwl Posted December 6, 2006 Share Posted December 6, 2006 A mozecie sie upewnic ? Bo tak gdybam od tygodnia i znajomi i wole jednak pewna odpowiedz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vulture30 Posted December 6, 2006 Share Posted December 6, 2006 ja patzryłem według tego zdjecia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malin_f1 Posted December 6, 2006 Share Posted December 6, 2006 nabiję sobie punkta a co przecież ramiona są opisane PA od pasażera PA (passenger) a od kierowcy D (driver) ramię od pasażera jest dłuższe! sprawdzone! różnica jest ok 1cm dłuższy jest ten element do którego mocuje się bezpośrednio wycieraczkę bo ramię jest jakby podzielone na 2 części ta pierwsza część od trzpienia co wychodzi z podszybia jest taka sama dopiero ta druga jest dłuższa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest wwl Posted December 6, 2006 Share Posted December 6, 2006 phi no prosze a ja tych literek wlasnie nie moglem jakos sobie zdekodowac maliniak masz punkta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malin_f1 Posted December 6, 2006 Share Posted December 6, 2006 a guma przy lusterku nie potrzebna chyba że ktoś nie ma skrzynki w bagażniku inaczej basssss rzuca lusterkiem jak chce Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest accerone Posted December 6, 2006 Share Posted December 6, 2006 Ta gumka to dobra sprawa, ja mam w N15 fabryczne 4 glosniki - jakies staro wygladajace ale clariony bodajze (moge sie mylic bo ponad rok temu do nich zagladalem ale dobrej firmy są na bank) zestawu audio dopelnia jakis stary soniak kasetowy (kupilem z nim auto) i na skali glosnosci od 35 w gore bez wspomnianej gumki juz mi drzy lustro co irytujace jest nieco. Takze jak masz taka gumke to ja sobie zostaw - niczemu chyba nie przeszkadza a potrafi pomoc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest wwl Posted December 6, 2006 Share Posted December 6, 2006 accerone, właśnie chciałbym ja miec Pytam z ciekawosci czy czesto wystepowala, bo wiem do czego sluzy tylko zdziwilo mnie ze jedne maja a inne nie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czarny38 Posted December 7, 2006 Share Posted December 7, 2006 Pytam z ciekawosci czy czesto wystepowala. Podejrzewam że wszystkie ją powinny mieć, tylko że bardzo łatwo ją zgubić. Miałem najtańszą wersje GX i była. Łatwo możesz się przekonać czy ją miałeś fabrycznie, na ramieniu lusterka od strony szyby czołowej powinieneś wyczuć taki dzyndzel, gumka z jednej strony miała dziurkę, wkładana była na ten dzyndzel, z drugiej blokowana o szybę. :mikolaj: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest accerone Posted December 7, 2006 Share Posted December 7, 2006 z tego co wiem to wystepowala we wszystkich almach, widze ze tez bywasz w wolominie wiec mozemy sie jakos zgadac i sobie zdejmiesz wymiary z mojej z dorobieniem jej nie powinno byc problemu bo to zwykly gumowy walec z dziurką z jednej strony, musi byc tylko z odpowiednio miekkiej gumy co by nie wypadał.l Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts