Guest Pepe02 Posted December 12, 2006 Share Posted December 12, 2006 Od jakiegoś miesiaca obrotomierz "skacze", czasem wychyla sie nawet poza skale, jest to bardzo denerwujace-chcialbym cos z tym zrobic!czy mial ktos podobne porblemy, albo ma pomysl co z tym zrobic? >>Nissan SUNNY N14 1,6 16V SLX `94<< Link to comment Share on other sites More sharing options...
mushroom Posted December 14, 2006 Share Posted December 14, 2006 Ja mialem tak samo. Rozebrałem go tak, aby się dostać do płytki z obwodami. Potem lutownica w rekę i wszystkie połączenia lutowane poprawiałem. Wyglądały jakby większość była tzw. "zimnym lutem". Następnie złożyłem do kupy i śmiga. Dwa razy robiłem coś takiego. Za pierwszym razem było ok przez jakiś czas, po drugim już jest ok od dłuższego czasu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myrek Posted December 16, 2006 Share Posted December 16, 2006 Na bank zimne luty - to norma w obrotkach Sunny. Popraw je na układzie scalonym na obrotomierzu (po jego wykręceniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.