Guest KeriSR Posted December 13, 2006 Share Posted December 13, 2006 Jak w temacie .Siakoś nie moge znaleźć!!! Może to przez chroniczny brak czasu ale nic nie mogę namierzyć --wersja z ABS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest bonzo Posted December 13, 2006 Share Posted December 13, 2006 ja usiebie odpowietrzałem tak RR RL RF LF albo tak TP TL PP PL Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Hansior Posted December 13, 2006 Share Posted December 13, 2006 Jak w temacie .Siakoś nie moge znaleźć!!! Może to przez chroniczny brak czasu ale nic nie mogę namierzyć --wersja z ABS. Witam. Nie wiem jak jest w wersji z ABS ale generalnie hamulce odpowietrza sie zawsze tak ze zaczyna sie od koła najbardziej oddalonego od zbiorniczka z płynem hamulcowym. Czyli (jeśli zbiorniczek w wersji z ABS jest w tym samym miejscu) w przypadku n14 zaczynamy od tylnego prawego koła, pózniej lewe tylne, następne w kolejności będzie koło prawe z przodu no i na końcu lewe przednie . Prosze mnie poprawić jeśli coś pogmatwałem . Pozdro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ryży Koń Posted December 15, 2006 Share Posted December 15, 2006 Polecam użycie strzykawki 100ml ze sklepu Cezal i wężyka od worka do dobowej zbiórki moczu Można wtedy samodzielnie bez pomocy drugiej osoby dokonac wymiany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest genjusz Posted December 15, 2006 Share Posted December 15, 2006 u mnie w n15 na stacji shell jeden mechanik pompowal hamulcem, a drugi spuszczal w kolejnosci : prawe z przodu lewe z przodu prawe z tylu lewe z tylu, potem zakrecil lekko wpuszczal plyn i pompowali dopoki nie zaczelo ciec i dopiero dokrecili i zalozyli kapturki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz53 Posted January 18, 2007 Share Posted January 18, 2007 Witam Niestety rutyna jest zgubna! w N14 obwody hamulców są dzielone po przekątnej auta tj. 1. lewy tył - prawy przód, 2. prawy tył - lewy przód. I taka jest kolejność odpowietrzania hamulców! Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.