Guest lukuj Posted December 18, 2006 Share Posted December 18, 2006 P11.144 kombi Zwróciłem uwagę iż światło cofania/przeciwmgielne mam tylko po lewej stronie. Po zdjęciu klapki w pokrywie bagażnika po prawej stronie okazało się że nie ma tam zamocowanych żarówek. Nie widzę też wiązki, która mogłaby do nich prowadzić. Jak wo wygląda w waszych autach? A może to kwestia wersji L/R samochodu. Pozdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Raf4rb Posted December 18, 2006 Share Posted December 18, 2006 U mnie w P10 przeciwmgielne jest tylko po lewej, cofania jest w obu lampach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest kramar Posted December 18, 2006 Share Posted December 18, 2006 przeciwmgielne tylko po jednej stronie i do tego nie dziala :/ musze je zrobic bo jakby od nowosci nie dzialalo i przez przypadek zauwazylem (jezdzac przez rok na wydawalo mi sie sprawnych) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gogol Posted December 18, 2006 Share Posted December 18, 2006 W mojej też przeciwgielne i cofania tylko po jedenj (lewej) stronie. Na początku miałem problem z przeciwmgielnymi. Ktoś w nieznanej mi przeszłości demontował chyba hak i pomieszał kable. Dałem sobie ustawić na przełączniku tak: najpierw przeciwmgielne tył a później tył i przód. Osobiście nie lubię gości jeżdżących niepotrzebnie na przeciwmgielnych. Przy długich trasach jest to dodatkowy czynnik wpływający na zmęczenie. Wszystkim tym, którzy je używają migam tak jakbym ostrzegał przed patrolem. Tak że jak ktoś wam miga to najpierw sprawdźcie, czy nie jedziecie na przeciwmgielnych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest lukuj Posted December 18, 2006 Share Posted December 18, 2006 Dzięki za feedback, rozumiem że nie wykorzystana prawa strona jest rzeczą normalną, choć przez naturalne zamiłowanie do symetrii nie miałbym nic przeciwko dwustronnemu wykorzystaniu oświetlenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysztof48 Posted January 29, 2007 Share Posted January 29, 2007 Również posiadam P11.144 kombi. Światła cofania i przeciwmgilene mam po obu stronach. Cofania - były od chwili kupna, zaś przeciwmgielne uzupełniłem o to jedno brakujące. Sprawa był aprosta, gdyż wystarczyło wywiercić otwór pod żarówkę, gdyż gniazdo mocowania żarówki było fabrycznie zamontowane i podłączone do przewodów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.