Guest robsok Posted December 19, 2006 Share Posted December 19, 2006 Witam, Czy ktos sie orientuje w jaki sposob mocuje sie oryginalny bagażnik do nissana almery 5 d Hatchback z 1998 (N15). Bagaznik kupilem na allegro ale bez instrukcji. Zaznaczam ze jest to wlasciwy bagaznik, taki jaki mozna zamowic u dealera nissana. Chodzi mi o to, ze pod uszczelkami na dachu sa "kropki", gdzie nalezy zamontowac bagaznik - ale nie wiem z ktorej strony nalezy mocowac lapy. Czy na prawo od "kropek", na lewo czy na srodku. 2. Czy mocno sie dokreca sruby? Do oporu czy tak na wyczucie zeby zostal jeszcze luz-zapas? (boje sie o dach). Dziekuje za pomoc Robert Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest krzys2 Posted December 23, 2006 Share Posted December 23, 2006 Witam,Czy ktos sie orientuje w jaki sposob mocuje sie oryginalny bagażnik do nissana almery 5 d Hatchback z 1998 (N15). Bagaznik kupilem na allegro ale bez instrukcji. Zaznaczam ze jest to wlasciwy bagaznik, taki jaki mozna zamowic u dealera nissana. Chodzi mi o to, ze pod uszczelkami na dachu sa "kropki", gdzie nalezy zamontowac bagaznik - ale nie wiem z ktorej strony nalezy mocowac lapy. Czy na prawo od "kropek", na lewo czy na srodku. Kropki musza byc na srodku. Dokreca sie mocno, reka, przedni pret mam nawet troche wklesly. O dach sie nie boj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuchar Posted December 24, 2006 Share Posted December 24, 2006 Dokręcaj mocno - żadnego luzu ma nie być. Te "kropki" oznaczają skrajne położenie łap mocujących. krzys2 - w oryginalnym bagażniku nie ma żadnych "prętów". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.