Guest rz Posted January 3, 2007 Share Posted January 3, 2007 witam, jak w temacie, czyli jak zerwac folie z bocznych szyb? kupilem auto juz z przyciemnianymi ale dla mnie jest to strasznie niepraktyczne w nocy i w czasie np. deszczu, a i podobac to mi sie wogole nie podoba ma ktos jakis pomysl jak to zrobic? czy wogole jest to wykonalne przeszukalem forum ale odpowiedzi na moje pytanie nie znalazlem, a jesli nawet byl taki temat to gdzies mi uciekl pzdr rz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Sebek_WWL Posted January 3, 2007 Share Posted January 3, 2007 kiedys słyszłem ze suszarką podgrzewasz i schodzi ale nie wiem w 100% Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Szymeq Posted January 4, 2007 Share Posted January 4, 2007 zdjęcie folii jest banalne - musisz znaleźć początek folii i powoli odrywać pod jak najwiekszym kątem - mozna podgrzać aby łatwiej się odrywała. Resztki folii - napewno sie postrzępi- można zeskrobać żyletką a pozostalości kleju usuniesz benzyną ekstrakcyjną - ostrożnie przy uszczelkach i elelmentach tapicerki. To tyle - powodzenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest rz Posted January 4, 2007 Share Posted January 4, 2007 zdjęcie folii jest banalne - musisz znaleźć początek folii i powoli odrywać pod jak najwiekszym kątem - mozna podgrzać aby łatwiej się odrywała. Resztki folii - napewno sie postrzępi- można zeskrobać żyletką a pozostalości kleju usuniesz benzyną ekstrakcyjną - ostrożnie przy uszczelkach i elelmentach tapicerki. To tyle - powodzenia. no to nie pozostaje nic innego niz isc i sprawdzic a czy z szyba nic sie nie stanie jak potraktuja ja benzyna? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andy Posted January 4, 2007 Share Posted January 4, 2007 To chyba łatwo schodzi - widziałem w TV4 Drogówka - goście ściągali przy policji bo chcieli im zabrać dowód rejestracyjny szło im to bardzo sprawnie na drzwiach opuszczali trochę szybę i darli od góry. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Szymeq Posted January 4, 2007 Share Posted January 4, 2007 czy z szyba nic sie nie stanie jak potraktuja ja benzyna? nic się nie stanie - ja nawet kiedyś jechałem "nitro" ale jest bardzie szkodliwe w przypadku dotknięcia/kapnięcia na plastik lub tapicerkę więc benzyna ekstrakcyjna jest bezpieczniejsza. Grunt to dobra szmata - najlepiej pielucha tetrowa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Pablo_Snk Posted January 4, 2007 Share Posted January 4, 2007 No ale uważaj jak to robić chcesz teraz, bo zimno na polu to tak łatwo w "zimie" nie chce schodzić, ale proponujesz albo suszarke, ale lepsze są wentylatory elektryczne, dmucha ciepłym powietrzem i zaraz będzie ciepłe i zacznie schodzić powoli, i lepiej zrób odrazu tą benzyną, bo jak wyjedziesz na móz z tym klejem na szybie to znów potem problemy zeby zedrzeć klej. A i możesz popatrzeć są na stacjach lub w sklepachm motoryzacyjnych płyny, do czyszczenia kolega kupił kiedyś takie cos do ściagania taśmy bo zostały resztki i nie chciał drapac to kupił płyn i przetarł i elegancko Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest rz Posted January 4, 2007 Share Posted January 4, 2007 dzieki za pomoc. bede to robil w garazu gdzie jest w miare cieplo a jesli nie da rady to poczekam na cieplejsze dni pzdr rz Link to comment Share on other sites More sharing options...
velociraptor Posted January 5, 2007 Share Posted January 5, 2007 dzieki za pomoc. bede to robil w garazu gdzie jest w miare cieplo a jesli nie da rady to poczekam na cieplejsze dni pzdr rz Punkty pomógł przyznaj a nie dziękuj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.