soul Posted January 6, 2007 Share Posted January 6, 2007 Witam, czy uzytkownicy k10 ktorzy troszke lubia pogrzebac w swojej maszynce mogą pochwalic sie jak mają ustawiony aparat zaplonowy? tzn. mniej wiecej jaką mają szczeline w tej szczelinie miedzy aparatem a "fasolką" do regulacji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lawina Posted January 6, 2007 Share Posted January 6, 2007 jak ustawialem to zgodnie z zaleceniami Coobcia na maksa aparatem w prawo i wrocilem pare milimetrow i sprawdzalem czy stukowego nie ma... nie bylo.... i tak zostalo.... a leje tylko 98 ultimate vervy i inne vpower racingi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeXaN Posted January 6, 2007 Share Posted January 6, 2007 ja mam LPG i jakieś +12* :027: Link to comment Share on other sites More sharing options...
soul Posted January 7, 2007 Author Share Posted January 7, 2007 ja na maksa i pare milimetrow spowrotem mam stuk... o to chodzi ze chwilowo wlasnie nie mam jak sprawdzic kat wyprzedzenia wiec chcialem dowiedziec sie mniej wiecej jak to wyglada przy aparacie zapl u was, ogladajac rozne fotki silnikow 1,2 zauwazylem ze niektorzy maja tak ze nie maja szczeliny wogole a niektorzy tak na 4,5mm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snafu Posted January 7, 2007 Share Posted January 7, 2007 bo zapłonu nie ustawia sie na szczeline tylko lampą stroboskopową i w autkach możesz mieć taką samą szczeline a zupełnie inny kont wyprzedzenia zapłonu ja mam K10 1,2L wywalony kat, odcięty EGR, LPG+ BLOS, kont wyprzedzenia zapłonu ustawiony na +14° niedługo planowanie głowicy (1mm w dół) i lekki porting wienc powinno nieźle śmigać Link to comment Share on other sites More sharing options...
soul Posted January 7, 2007 Author Share Posted January 7, 2007 co do egr'u to wywalilem tez cały łacznie z filtrem węglowym, z czego moga wynikac roznice w ustawieniu zaplonu w roznych autkach przy takim samym ustawieniu aparetu zaplonowego? ja mam problem poniewaz nie moge optymalnie ustawic zaplonu nie moge znalezc kompromisu albo mam za słabą góre albo za słaby doł ;D dodatkowo im wiecej przyspieszam zaplon tym halas z silnika sie zwieksza... nie wiem czemu i wiem ze to na bank nie jest stuk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snafu Posted January 7, 2007 Share Posted January 7, 2007 trzeba by było pokombinować wyprzedzeniem zapłonu w górym i dolnym zakresie obrotów odzielnie ale bez wariatora zapłonu raczej sie nie obędzie no chyba że by pogrzebać w sterowniku ale to juz inna piłka roznice w ustawieni zapłonu mogą wynikać ze stanu zużycia paska rozrządu luzów międzu aparatem a wałkiem rozrządu oraz właśnie z możliwości planowania głowicy jeśli pare z tych czynników sie zsumuje to może być niezła rużnica w koncie wyprzedzenia zapłonu dlatego sprawdzać jedynie lampą stroboskopową i ustawiać indywidualnie dla każdego auta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.