Guest kania Posted January 12, 2007 Share Posted January 12, 2007 czy włączeniu klimatyzacji ma towarzyszyć włączenie obu wentylatorów na chłodnicy? Dzisiaj zauważyłem, że u mnie w Nismo tak jest i jestem ciekawy czy jest OK. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest B12 Posted January 12, 2007 Share Posted January 12, 2007 P11.144 1.8 FULL OPCJA W tym aucie na pewno tak jest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kristobal Posted January 12, 2007 Share Posted January 12, 2007 U mnie jest inaczej. Wentylator chłodnicy włącza się dopiero po osiągnięciu określonej temperatury przez silnik. Włączenie klimy nie ma tu nic wspólnego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest aptekarzpiotr Posted January 12, 2007 Share Posted January 12, 2007 Cześć! U mnie (P11,144) wiatraki tez się włączają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest kania Posted January 12, 2007 Share Posted January 12, 2007 Cześć! U mnie (P11,144) wiatraki tez się włączają. Dzięki za info. Wcześniej jakoś nie zwróciłem na to uwagi a dzisiaj coś mnie tknęło i stąd pytanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Albin Posted January 13, 2007 Share Posted January 13, 2007 Muszą się włączać ,żeby zapewnić odpowiednią wydajność chłodnicy wodu po włączniu klimy (oddaje ona dużo ciepła ze swojej chłodnicy, kta znajduje się przed tą od wody) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kmink Posted January 13, 2007 Share Posted January 13, 2007 Muszą się włączać ,żeby zapewnić odpowiednią wydajność chłodnicy wodu po włączniu klimy (oddaje ona dużo ciepła ze swojej chłodnicy, kta znajduje się przed tą od wody) czasmi w niektórych autach po wlaczeniu klimy silnik aczyna sie grzac - włąśnie przez to że wiatrak od chłodnicy sie nie kręcił - u mojego taty w mazdzie 323f mieliśmy takie coś ale co to był nie wiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.