Guest eleser Posted February 2, 2007 Share Posted February 2, 2007 http://www.euroncap.com/content/safety_rat...d1=2&id2=39 martwi was to?? najlepszy wynik to to nie jest Link to comment Share on other sites More sharing options...
vulture30 Posted February 2, 2007 Share Posted February 2, 2007 mnie juz nie martwi bo przez te kilka sie juz z tym oswoiłem. od dawna wiadomo ze N15 najbezpieczniejsza to nie jest :] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest wwl Posted February 2, 2007 Share Posted February 2, 2007 Konstrukcja N15 ma juz swoje pare lat, a jak sam sie przekonalem nie jest najgorzej przy wypadku :> Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest msmarcinek Posted February 2, 2007 Share Posted February 2, 2007 Załamałem się !!! Dużo jeżdzę z rodzinką i myślałem że Almerka jest bezpieczniejsza przynajmniej od takiego Lanosa czy Punto a tu kicha. Może dać jakieś wzmocniena na przód ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
maxpaynemm Posted February 3, 2007 Share Posted February 3, 2007 N16 wypadła trochę lepiej bo aż 4 gwiazdki w ogólnym Ale pomimo tego wcale bym się tymi ocenami za bardzo nie przejmował.... brutalne życie często pokazuje inne oblicza... nieraz widziałem o wiele gorsze i starsze autka jak wychodziły w kraksach lepiej od tych nowoczesnych i "super bezpiecznych" :/ Nic nie zastąpi waszej rozwagi na drodze... żadne gwiazdki ENCAP :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Peepuck! Posted February 3, 2007 Share Posted February 3, 2007 Witam! Jakoś specjalnie bym sie tym nie przejmował... Przypomnijcie sobie czasy kiedy nie było poduszek, łamanych kierownic i innych cudów techniki mających ratować życie i zdrowie uzytkowników samochodów. Dzisiaj auta naszpikowane elektronika i wszystkimi tymi zabezpieczeniami tez maja wypadki i giną w nich ludzie. Zauważcie, ze nowoczesne auta dysponuja wiekszymi osiagnieciami jesli chodzi o prędkość i dynamikę. Jadąc takim autem często trzeba kontrolowac prędkościomierz bo tej prędkości zupełnie sie nie odczuwa.... Co za tym idzie ludzie jeżdża szybciej i mniej bezpiecznie. Mamy taka almerke i ostatnio żona uderzyła w poloneza przy prędkości około 40-50km/h w cale jakos strasznie to nie wyglądało, pekł reflektor, pogiął sie błotnik i maska, nic sie nikomu nie stało... Jeżdze tez na codzień starym Nissanem Patrolem K160 on w tych wszystkich rankingach wypada jeszce gorzej niz almera choc wyglada naprawde jak czołg. I widziałem już takiego nissana po zderzeniu z jakimś nowoczesnym wanem. Z wana nie było co zbierać natomiast patrol był troche porysowany... Tak wiec wszystko zalerzy od punktu patrzenia. No i najważniejsza rzecz to oczywiście ROZWAGA i WYOBRAŹNIA. To drugie chyba powinno byc jakos sprawdzane na kursie prawa jazdy bo chyba 70% wypadków to głupota i brak wyobraźni... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.