Guest Stasheq Posted February 5, 2007 Share Posted February 5, 2007 W K11 z przodu są tarcze, z tyłu bębny, z przodu trzeba wymieniać klocki, a z tyłu? Jak ogólnie zbudowane są hamulce w Micrze i co trzeba w nich wymieniać? Pierwszy samochód, wiec zbieram wiedze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ryba! Posted February 5, 2007 Share Posted February 5, 2007 z tyłu szczeki hamulcowe,wymienia sie takze płyn :] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Rafał79 Posted February 7, 2007 Share Posted February 7, 2007 Dokładnie tak jak napisał ryba!. Można jeszcze wymieniać tarcze hamulcowe z przodu i bębny z tyłu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Pablo_Snk Posted February 7, 2007 Share Posted February 7, 2007 Sprawdź stan tarcz i wykładzin w klockach, bo jak masz zjechane klocki to tarcze sobie niszczysz. A z tyłu szczęki żadko się wymienia A co do płynu to napierw sprawdź stan płynu w zbiorniczku Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Go_nia Posted June 5, 2007 Share Posted June 5, 2007 A ja w mojej k11/98 mam skorodowane przewody hamulcowe:606: W ASO zabili mnie ceną, ok 1400zł za komplet :651: Czy można jakoś taniej? I gdzie, jeśli ktoś wie proszę o info... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest kocurek Posted June 6, 2007 Share Posted June 6, 2007 z tyłu siadają najczęściej tłoczki hamulcowe, po około 100tys powinno się sprawdzić ich szczelność, bo wyciek osłabia mocno siłę hamowania, u mnie w warsztacie montujemy cały zestaw "ferodo" tzn tłoczki, okładziny, regolator i sprężyny Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.