Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Kierownica do Sunny

Guest mrt57
 Share

Recommended Posts

Guest mrt57

witam. chcialbym wymienic kierownice w moim nissanie sunny 1.4 16v 3d 1993r(silnik juz ze wstryskiem), gdyz ta co mam zwyczajnie sie zestarzala. jest sliska i wytarta, a na sloncu pokrywa sie dziwnym, wilgotnym czyms:P chcialbym kupic http://moto.allegro.pl/item192136617_nissa...kierownica.html ale nie wiem czy bedzie pasowac? pomoze ktos? jak wyglada sprawa z wymiana kierownicy, tzn. czy wystarczy zdjac ta co jest i zalozyc nowa, czy kupno naby itp. jest nieuniknione? obecnie mam zwykla 4-ramienna i juz mnie to meczy...

Guest mrt57

ok czyli myslisz, ze moge spokojnie kupowac? bo widzialem tez w sunnych 3-ramienne kierownice(nawet fajniejsze niz ta:) ale niestety nigdzie nie widze na sprzedaz. a niespecjalnie mam mozliwosc jezdzenia na gieldy itp. chyba ze widzial ktos moze 3-ramienna kierownice od sunnego ktora bedzie pasowac na sprzedaz? ;)http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2557017 o taka jak w tym mi chodzi ;)

będzie pasowała bo ja wymieniałem na tą właśnie fajniejszą ;)

tn_Sierpie3242006027.jpg

ja mam taką kielnie w swoim sunny,widziałem też w paru innych nissanach taką samą

kielnia.jpg

ale co to za model :029:

Guest majsterus

jest to momo i stanowi komplet z gałka do biegów wszystko w skórze

a nie lepiej założyć od primery 3 tramienna chyba lepsza niż sunny wczesniejsza na fotce (3 ramiona)

Guest mrt57

ale czy ta od primery, nie ma przypadkiem ramion w ksztalcie odwroconego Y? bo jesli tak, to raczej mi sie nie podoba;) nafajniejsza jest taka jaka posiada uzytkownik gregor, ale coz z braku laku chyba sie bede musial z ta blizej zapoznac :)

Skull parę miesięcy temu na allegro ktoś sprzedawał taką kierownicę nawet miałem ochotę ją kupić ale trafiła się właśnie ta co mam w idealnym stanie ;)

mrt57 jeszcze jest inna opcja ;) taka jak z GTI tylko z innym znaczkiem

tn_Marzec006.jpg

Guest mrt57

gregor jak sie trzyma ta kierownice co kupiles od gti-r`a, fajna jest itd? moglbys podac jaka ma srednice jesli masz ja pod reka? bylbym bardzo wdzieczny:) ksztalt ma identyczny z ta, ktora na allegro jest, tylko znaczkiem sie rozni;)

dobrze leży w dłoniach tylko szkoda, że nie jest obszyta skórą

Średnicę zmierzę jutro ;)

ok naprawde wielkie dzieki za wszelka pomoc:) postaram sie jutro zamowic i oby pasowala ;)

na pewno będzie pasowała :)

Guest buli27

Pasuje na bank ja mam taką samą

[ Dodano: Wto 08 Maj, 2007 16:12 ]

niedawno wymienałem właśnie ze 100Nx-a

Guest mrt57

nom kieownica doszla, juz zamontowana- jutro bede sprawdzal w drodze:) mialem co prawda nadzieje, ze troszke mniejsza jest. ma 36.5 cm srednicy, raptem 1 cm mniej niz poprzednia. moglaby miec tak ok 34;) wazne, ze poki co wszystko dziala, jeszcze raz wielkie dzieki za pomoc :D

• 1 year later...

Chce kupic fajna skorzana sportowa kierownice w stylu retro cos w klasyku ale nie znalazlem narazie konkretnego modelu moze cos polecicie lub nawet nakierujecie na odp sklep