Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

czy dalo by sie wlozyc automat do navary z manualem ??

Guest oldskool
 Share

Recommended Posts

Guest oldskool

zastanawiam sie bo mam navara d40 manual czy zmiana skrzyni z manuala na automat to wybebeszenie calej navary czy moze w sumie jakies niewielkie zmiany typu skrzynia cos w konsoli i ogien .navara ma juz 8tysi i naprawde od kad przejechalem sie grand cherokee2007 w automacie 3.0crd manual jest oblesny.so moze ktos cos kiedys myslal albo zna kogos kto z manuala zrobil automat

Sprzedaj tę Navarę i kup nową z AT.

ASO zgarnie za to taka kasę , że się nie będzie opłacało, a jeśli nie chcesz tracic gwarancji to nigdzie indziej nie możesz tego robić.

Guest MBL

Jeżeli kupiłeś na firmę, odczekaj 1/2 roku od momentu zakupu i sprzedaj na umowę kupna sprzedaży lub faktura Vat zwolniony. Vat zostaję w firmie (w kieszeni) i amortyzuj ile się da. :D Niebędzie tak źle.

Guest MBL

Wstępne koszy są zbyt wielkie. Założyłbyc skrzynie A/T używaną? Chyba nie, jak by wyglądała twoja gwarancja, przerzutka w ASO, jakie koszty? Orientowałeś się jaki jest koszyt zakupu nowej skrzyni z montarzem? Jak będziesz sprzdawał auto, jakich argumentów użyjesz przy sprzedaży?

Guest Franke

Kiedyś zgłębiałem temat wymiany manuala na automat. Koszt ok 20K - ni kuta sie nie opłaca, a przeróbek co niemiara. Nie polecam :)

Guest MBL
od kad przejechalem sie grand cherokee2007 w automacie 3.0crd manual jest oblesny

auto z tym silnikiem i skrzynią super chula. Ma lepsze osiągi od 4.7 V8. Może dziwne ale prawdziwe. 5.7 i 6.1 to juz The best.

Guest andy gordon
naprawde od kad przejechalem sie grand cherokee2007 w automacie 3.0crd manual jest oblesny
-z tej wygody naprawde ciezko sie wyleczyc :D Wiele lat temu przezylem podobne story,nigdy juz nie powrocilem do manualnej skrzyni.
Sprzedaj tę Navarę i kup nową z AT.
faktycznie jedyne rozsadne wyjście.
grand 2007
auto z tym silnikiem i skrzynią super chula. Ma lepsze osiągi od 4.7 V8. Może dziwne ale prawdziwe. 5.7 i 6.1 to juz The best
bajka :one:

Guest ika74

....e tam GRANDY to granda.... ;) ....coraz gorsze ale za to drozsze amerykanie te jeepy robia... :/

a poza tym jedyny true jeep to wrangler (no nie mówiąc o jego praprzodku).......chociaz to co zrobili temu nowemu... :kosci: :kosci: :kosci:

Guest GregMar

No wiesz zasada jest taka... jak coś jest do kitu to zawsze się podnosi cenę wtedy nabywca zawsze się znajdzie? Mało jest takich, dla których to cena jest wyznacznikiem jakości? :D

Nowe Grandy to juz niestety nie to samo co starsze generacje.

To se ne vrati :<

Postęp kosztuje:

wsadzili dobry silnik z merca, nową skrzynię quadra drive 2, sztywniejsze zawieszenie (nareszcie) -

kosztem plastików rodem z cienkiego, a wzmocniena niby ramy z blachodachówki.

jak tak wygląda postęp to nie wiem czy nie trzeba kupić paru samochodów na ramie na zapas ( do garażu , niech stoją) - bo niedługo to przyczepy do cieżarówek zaczną samonośne robić. :D

W poprzednich modelach jeepa przynajmniej deska była miękka. Moze po za Cj-em.

Teraz to paździerz i to niestety skaza wszystkich marek.

[ Dodano: Czw 10 Maj, 2007 10:11 ]

ale się rozpisałem to już mój setny post, kto by pomyślał a zajrzałem tu przypadkiem :D

• 5 months later...
Jeżeli kupiłeś na firmę, odczekaj 1/2 roku od momentu zakupu i sprzedaj na umowę kupna sprzedaży lub faktura Vat zwolniony. Vat zostaję w firmie (w kieszeni) i amortyzuj ile się da.

Mozesz wyjasnic blizej powody dla ktorych nalzey odczekac 1/2 roku?