Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

k-11 nierówna praca silnika

Guest j.j
 Share

Recommended Posts

prosze o pomoc. w moim aucie podczas dłuższej jazdy silnik przestaje równo pracowac tak jak by niedostawał paliwa lub nie dostawał napięcia na którąś ze świec. Świece wymieniłem , filtr paliwa także. Problem ten powstaje jedynie gdy silnik pracuje dłużej.na krótkich odcinkach trasy nie ma takich problemów. Problemów tych także nie było zima przy niskich temperaturach.dziękuje za pomoc

Guest kocurek

miałem to samo i mi pomogło:

-regeneracja przepływomierza,

-czyszczenie przepustnicy

-czyszczenie kopułki i palca rozdzielecza

jeżeli masz trochę silikonu i papieru ściernego to koszt naprawy =0

Guest johny_fellow
jak do tego doszedles ze to aparat zaplonowy szwankowal

Może pilnie poczytał forum.

W wielu przypadkach gdy silnik nierówno pracuje najczęstszą przyczyną jest problem z zapłonem.

Świece wymieniłem , filtr paliwa także.
wymieniłem aparat zapłonowy .jest.ok
jak do tego doszedles ze to aparat zaplonowy szwankowal ?

Obstawiam, że jednak tak, jak wszyscy... może tylko trochę szybciej trafił w to, co było uszkodzone ;)

No wlasnie tez czytalem pilnie forum i jedyna raczej konkretna wskazowka na aparat zaplonowy byly wypowiedzi bartolomeo. I choc mam to samo z aparatem zaplonowym to musialem troche potestowac zanim stwierdzilem ze to w nim lezy wina, bo podlaczanie do kompa nic nie dawalo i dlatego sie zastanawiam jak tak sprawnie i szybko stwierdzil ze to aparat zaplonowy ? ;)

Guest johny_fellow
No wlasnie tez czytalem pilnie forum i jedyna raczej konkretna wskazowka na aparat zaplonowy byly wypowiedzi bartolomeo

A czytałeś wszystkie działy czy tylko dział Micra? W innych modelach Nysek też się ten problem pojawia.

jak tak sprawnie i szybko stwierdzil ze to aparat zaplonowy ?

Wystarczy podjechać do elektomechanika a On stwierdzi to w kilka minut.

wymieniłem trzy przepływomierze i nie pomagało. Wtedy wymieniłem aparat zapłonowy i problem minął. Przepływomierz pozostał ten oryginalny.

No wszystkie wszystkie dzialy ale wtedy przeciez nie wiedzalem co jest z autem bo przykladow jest mnostwo o podobnych objawach ale wskazujacych zupelnie na co innego ;) a w dziale micra to juz wogole ;) Wiec teraz latwo mowic ze poczytalbys forum to bys znalazl, choc oczywiscie dzieki forum uniknalem kupowania wszystkiego po koleii jednak nie bylo to takie oczywiste jakby mialo wynikac z Twoich wypowiedzi ;)

Znajdz mi takiego eletromechanika (tyle ze dobrego) u mnie a bede Ci wdzieczny, a jak juz znajde to i tak nie stwierdzilby tego w kilka minut bo na usterke trza bylo trafic bo nie wystepowala regularnie, a chocby nieraz wystarczylo wylaczyc silnik, wlaczyc i bylo po problemie i wogole cyrki byly ;)

Guest johny_fellow

No wiesz nie wiem jak u Ciebie elektromechanicy podchodzą do tematu ale ja mam takiego co posłucha, popatrzy ewentalnie chwilę coś pogrzebie i dokładnie wie co się stało.

no widzisz i jeszcze na swiece popatrzyl i odrazu wiedzial ze to przeplywomierz ;) A u mnie bida z nedza ale sie tam przeciez nie przeprowadze :D

ja wymieniałem u gościa który od wielu lat tylko handluje micrami i częściami do nich. powiedział iz jeśli nie przepływomierz to aparat zapłonowy. innej możliwości nie ma . wiele lat zajmuje sie tym i nie zdarzyło mu sie aby uszkodzony był komputer. pamiętaj o świecach i przewodach zapłonowych.

Guest johny_fellow
Jak nei pomoze to co poradzili koledzy to do diagnostyka pod kompa

Po co? Skoro problem już rozwiązany.