Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Uszczelniacz

Guest maniek129
 Share

Recommended Posts

Guest maniek129

Witam, mam takie pytanie, puścił mi uszczelniacz wałka rozrządu mechanik zakładał już dwa i dalej leje. Jaki uszczelniacz założyć żeby nie puszczało?. Napisałem do sklepu MOTOCOM i polecono mi taki uszczelniacz (New Stone). Czy to dobra firma?? i czy warto go kupować ?

Doradzcie coś

Primera P10

2,0 diesel

1996 r.

Pozdrawiam

Guest maciek1

cześć

Mam to samo. Wałek odrobinę się wyciera i trzeba sprężynkę na simeringu odrobinę skrócić ale mechanik powinien o tym wiedzieć. U mnie już się nie leje ale minimalnie się sączy pomimo skracania sprężyny. Ale jeżdżę na półsyntetyku a zalecany chyba jest minerał a przynajmniej tak mi się wydaje. A wiadomo że gęściejszy może załatwić sprawę.

Powodzenia w walce z przeciwnościami losu

Guest Dżodżo

Moze tez byc to przyczyna lekko skzywionego tego polkola co dociska uszczelniacz. Jak jakis mechanik kiedys za mocno go dokrecil to mogl go pokrzywic i przy dokrecaniu simmering moze byc przekoszony i przepuszczac olej. Wytarcie walka jest raczej niemozliwe.

maciek1 jesli jezdzisz na polsyntetyku to dalej tak jezdzij bo mineralny moze Ci zalatwic popychacze hydrauliczne.

POZDRAWIAM.....

• 2 weeks later...
Guest maniek129

Witam ponownie, i mam taki problem a mianowicie wymieniłem uszczelniacze na wałku rozrządu i dalej mam minimalne wycieki, jakie uszczelniacze założyć żeby to było szczelne.

Będe wdzięczny za podpowiedzi

Pozdrawiam

Guest Dżodżo

maniek129 nie wiem jakiej firmy uszczelniacze sa najlepsze ale u Ciebie moze za mocno lub za lekko dokreciles. Nie napisales czy cieknie Ci miedzy walkiem a uszczelniaczem, czy miedzy obudowa a zewnetrzna scianka uszczelniacza.

POZDRAWIAM.....

cieknie mi między obudową i zewnętrzną stroną uszczelniacza

Wystarczy zarysowanie powstałe przy wydłubywaniu starego. Wciśnij go na pastę silikonową. Musi uszczelnić. No chyba, że ten uszczelniacz jest wyraźnie za luźny.

Guest maniek129

Dzięki, właśnie tak sobie myślałem żeby wcisnąć na silikonie może wreszcie uszczelni. Jeszcze tylko jedno pytanie bo nie moge nigdzie znalezć jakie są wymiary dokładne tych uszczelniaczy na wałek? teraz mam założone ale na nich nie ma numerów.

Guest Dżodżo

Tak jak kolega B12 powiedzial. Wysmaruj uszczelniacz po zewnetrznej stronie silikonem i bedzie cacy.

POZDRAWIAM.....

jakie są wymiary dokładne tych uszczelniaczy na wałek?

Przedni - 34x48x7. Tylny, czyli od strony pompy wtr. - 36x50x7

Guest maniek129

Dzięki, B12. i innym userom za podpowiedzi. Będe sie męczył po niedzieli i zobacze jak to wypadnie

Pozdrawiam

[ Dodano: Sro 20 Cze, 2007 22:55 ]

Nareszcie dałem sobie rade z tymi wyciekami DZIĘKI WAM zrobiłem tak jak pisaliście i jest narazie zero oleju na zewnątrz. Dzięki wielkie za rady i pozdrawiam.