Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Wycieraczki Bosch AeroTwin

Guest pawelu
 Share

Recommended Posts

Guest pawelu

Witam

Proszę o podpowiedź, czy wycieraczki Bosch AeroTwin będą mogły być używane w N15 roku Pańskiego 1996 ? Szukałem na stronie Boscha i forum, ale jednoznacznej odpowiedzi nie znalazłem. Czy warto inwestować w te cuda ?

PS. Przepraszam za lemerskie pytanie.

Paweł

Czy warto inwestować w te cuda ?

ja kiedy kupiłęm taką jedna płaską tylko ze Valeo. dąłem dobre kilkadziesąt złotych. drugą kupiłem Motgum z Auchana za 10zł. Minęło ok 1,5 roku i Motgum dalej sciera a Valeo juz dawno na wysypisku.

Wydaje mi sie ze powinny pasoawac, bo dziwne by było ze do N15 po lifice wycieraczki pasują, a do N15 prze lifftem nie. Tam chyba nic "nie liftowali" ;)

http://wycieraczkibosch.pl/wyszukiwarka_wy...iac=0&rok=0

z reszta co to za data 7/ 1998r jaki lift był w połowie 97

Guest Wowek_L

Moj bilans wyglada tak:

Minusy

-komplet takich wycieraczek kosztuje ok. 120zl

-starczaja na tyle samo co zwykle

-moga szybko zginac na parkingu...

a z plusow

+ladnie wygladaja

+nie odrywaja sie tak latwo przy 150km/h ... ale kto tyle jedzi w desz po polskich drogach temu zycie nie mile... wiec moze o pieniadze nie dba ;) na takie cuda...

Za zwykly pozdany komplet zaplacisz jakies 45zl...

Guest mifal

Ja ostatnio w REAL-u kupiłem dwa komplety wycieraczek do przodu do N15 za 10 zł ... i też ścierają ;) Nawet mają grafitowe gumy czy jakoś tak. Myślę że nie ma sensu inwestować w droższe, bo najpóźniej za pół roku i tak bedą do wymiany - parkuję pod drzewami i mam wiecznie usyfioną szybę od wosku z drzew który ciężko usunąć, a niszczy pióra. Poza tym notorycznie mam pod wycieraczkami reklamy z "agencji" i dzięki temu wycieraczki na końcach zostawiaja paseczki wody :( Więc ja stawiam na taniość i częste wymiany, by mieć dobrą widoczność.

Ja tam zawsze Valeo biore za 40PLN komplet i takie polecam

• 1 year later...
Ja tam zawsze Valeo biore za 40PLN komplet i takie polecam

Popieram nogami i rencami :D

Kupiłem MotGum 2xpłaskie do przodu i jedną zwykłą do tyłu dałem razem ok. 60 zeta i do dzisiaj sprawują się super. Polecam.

N16 - 2000

Zrobiłem to samo, ścierają super, wycieraczki Made in Poland ( co wcale nie znaczy, że mają być gorsze ), firma z Józefowa pod Warszawą. Więc przepłacanie drugie tyle za płaskie valeo, bosche czy championy, mając w zamian tylko i wyłącznie uznaną markę, jak dla mnie bez sensu

kupilem w tesko za 20zł sztuka i jak narazie sprawuja sie idealnie :)) tylko zatrzaski musialem wziasc stare bo nowe nie pasowaly ;>

Guest Mlody666

Też zdecydowałem się na zime na te krajowe wynalazki. Valeo mazały już na 2 dzień po założeniu ale wytrzymały 8 miesięcy. Zobaczymy jak motgumy się sprawdzą. Jedyne co mnie poki co w nich denerwuje to ten gigantyczny uchwyt do ramienia bo odwraca trochę moja uwage :P

Też zdecydowałem się na zime na te krajowe wynalazki. Valeo mazały już na 2 dzień po założeniu ale wytrzymały 8 miesięcy. Zobaczymy jak motgumy się sprawdzą. Jedyne co mnie poki co w nich denerwuje to ten gigantyczny uchwyt do ramienia bo odwraca trochę moja uwage :P

patrz sie przed siebie, a nie za wycieraczkami wodzisz wzrokiem :P