Guest rob1975 Posted May 28, 2007 Share Posted May 28, 2007 prosze o pomoc. w moim aucie (Micra 1998) po wymianie 2 łańcuchów rozrządu, oraz napinaczy, odgłos z silnika jak disel. Jeden z lańcuchów pękł po kilkuset kilometrach. Po wymianie na inny nadal klekocze. Dodatkowo wymieniłem tarcze sprzęgła. Mechanik twierdzi, że wszystko jest ok. dziękuje za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest B12 Posted May 28, 2007 Share Posted May 28, 2007 Jeśli łańcuch tak sobie zaraz pękł, to jeśli chodzi o mnie, to mam prawo przypuszczać, że jeszcze coś tam jest skopane. Nawet jeśli to był ten najtańszy łańcuch, to trochę za szybko to nastąpiło. Ja bym temu MECHANIKOWI już nie ufał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest majsterus Posted May 28, 2007 Share Posted May 28, 2007 to musiał pomylić fazy rozrządu na wałkach i tłoki uderzały do grzybki zaworów, co powodowało znacznie większe naprężenie łańcucha, a rezultacie strzelił. Czyli na chłopski rozum po silniku. Na twoim miejscu zdjąłbym głowice przy nim i w jego koszty, jak sie stało to o czym piszę czego ci serdecznie nie życzę. chybabym sie zapłakał na śmierć Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Oweedom Posted May 29, 2007 Share Posted May 29, 2007 No i to jest tak, jak sie ktoś bierze za coś, czego nie umie. Jak masz fakture, to spox. Jak nie masz - będziesz sie musiał ostro postawić. A przy okazji - dawać tu dokładne namiary na tego "mechanika". Niech już ten pan nigdy nikomu auta nie zepsuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.