Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

PROBLEM !!!

Guest przemekboss

Recommended Posts

Guest przemekboss

Witam podczas jazdy moją almerką zauważyłem że tylnie koło od strony pasażera lekko chałasuje tak jakby miało opór w kręceniu się... problem polega na tym ze bez hamowania koło hamuje tarcza jest gorąca a jak jade dłużej to i alufelga się robi gorąca to hyba problem z dociskiem bo się blokuje chyba ale nie wiem czy miał ktoś z was taki problem co trzeba wymienić ile taki interes może kosztawać? pozdrawiam

Klocki. Myślę, że trzeba zrobić gruntowny przegląd hamulców. W N16 klocki hamulcowe lubią się zapiekać w jarzmach zacisków. Zastosowano nienajlepszy materiał, który jest podatny na korozję.

Guest mmiodas

mialem podobna sytuacje umnie winna byla linka hamulca recznego po jego zaciagnieciu i odpuszczeniu lewe tylne kolo stawialo opor linka zacinala sie i nie odbijal docisk z zacisku wystarczylo wymienic linke i problem znikna

Guest przemekboss

problem rozwiązałem tkwił w docisku nie odbijałm poprostu dziękuję wam i pozdrawiam

Nie wiem jak wy ale ja pierw biorę i sam próbuje naprawić usterkę przy swoim samochodzie. dopiero jak nie wime co to może byc grane to pytam sięna forum. Zauważyłem że gro ludzi pierw pyta sie co to mże być a dopiero póżniej sprawdza co to jest

• 1 year later...
Guest madzia-czek

Witam może mi też ktoś pomoże wymieniłam klocki hamulcowe tylne w mojej Almerze i teraz mi obcierają przy hamowaniu nie wiem czy to jest wina klocków czy tarcz a może to jest zupełnie co innego czy ktoś wie co to może być (dodam że przejechałam na nich 700 km więc dotrzeć się już chyba powinny)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...