Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

czym zmyć gaśnice z komory silnika

Guest MaK_86
 Share

Recommended Posts

Guest MaK_86

Moja cierpliwość do tego auta się skończyła.

W piątek poprostu mi się zapalił gaźnik na środku skrzyżowania. Akcja gaśnica i takie tam odrazu poszła. Na szczęście nic nie zostało stracone. Lekko przypalił mi się tylko wąż wodny. Ale całą komore mam w tym proszku białym. Czym mam to zmyć? Karsherem?

też mi się wydaje że tylko myjka ciśnieniowa to zmyje... a potem gruntowne suszenie :027:

u mnie też się rurka trochę okopciła...

6f087b56.jpg

Wszystko zmyłem detergentami i myjką ciśnieniową...

Po czym efekt miałem taki:

679c4885.jpg

w sumie to nigdy nie myłem ciśnieniowo tylko solidnie opłukałem chyba 2 lata temu z węża + jakiś detergent i nie miałem żadnych problemów. tam gdzie myją silniki to chyba wiedzą gdzie nie wolno lać za mocno ;)

Guest MaK_86

Strachciałe przewody od zasilania benzyną. Jadąc na LPG pompa cały czas tłoczyła benzyne. No i leciało pokiem na wydech !!

Szczęście, że skończyło się tak jak się skończyło.

JEŻELI KTOŚ Z WAS MA LPG... NIECH SPRAWDZI STAN TYCH PRZEWODÓW, ŻEBY NIE BYŁO TRAGEDII!!!

Guest Pablo_Snk

Kup sobie taki płyn do mycia silników "bezdotykowego" popsikasz na komore silnika i spłukasz węzem normalnie bez wielkiego ciśniania i zejdzie, natomiast możesz kombinować karcherem ale nie gwarantuje że czegoś nie uszkodzisz pod ciśnieniem. Znaczy się czegoś nie odczepisz.

Przed:

1.jpg

Po:

2.jpg

psiukacz do czyszczenia silnikow z shella + troche wody po duuuzym cisnieniem z myjni ;)

zabezieczylem tylko folia sniadaniowa aku i kopulke... po myciu jak jeszcze mokry byl odpalil jak zwykle od pierwszego pykniecia...