Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

wyjęcie zegarów - pomocy

Guest Hooligan.
 Share

Recommended Posts

Guest Hooligan.

wiem ze chyba było, ale nie moge znaleźć - co nalezy zrobić, aby wyjąć zegary? mam nadzieję, że nie trzba rozkręcac całej deski?

napisz sobie gdzieś w profilu jaką masz micre - k10, k11 czy k12 bo nie jesteśmy wróżkami :027:

na początek musisz odkręcić 4 śrubki co trzymają osłony kolumny kierowniczej ( od spodu) i to rozczepić potem 2 śrubki od spodu co trzymają daszek z licznika, zdjąć go a potem masz kilka śrubek co zegary tzymają- jak je odkręcisz to musisz odchylić zegary, wcisnąć palce od tyłu i odczepić linkę z licznika :one:

ja tam nigdy nie sciagalem tej oslony kolumny... tylko te dwie srobki od dolu co daszek trzymaja...

własnie mnie tez to zainteresowała po co te osłony od kolumny kierowniczej sciagac skoro wystarczy 2 sróbki od daszka licznika potem4 od licznika i odpiąć linke od prędkosciomieża jest na 2 zatrzaskach wystarczy je wcisnąć i bez kłopotu wychodzi.

Guest Hooligan.

Po prostu braciak jechał moim pikaczu i w trakcie jazdy zerował licznik - od tego czasu licznik nie działa - czy da się go naprawić czy trzeba zmieniać zegary na nowe?

Niewiem jaka jest przyczyna usterki trzeba by było rozebrac ale prawdopodobnie linka jest przerwana lub wyskoczyła z gniazda A jak to licznik to raczejnie opłaca sie naprawiac skoro taki licznik mozna kupic za 30-40 zł chyba ze da rade samemu.

u mnie ni w cholere nie zejdzie daszek z licznika jak nie rozbiore najpierw kolumny kierowniczej :zly:

Hooligan chciałbym kupić cześci do micry od ciebie. zajrzyj do posta gdzie masz "ogłoszenie" że masz cześci na sprzedaż

skoro temacik o liczniku to pisze pytanko Jak zdjąc ten plastik na patyczku od zerowania licznika chciałem dac zegary na bilało ale nie moge tego plastiku zdjąć prosze o odp.

skoro temacik o liczniku to pisze pytanko Jak zdjąc ten plastik na patyczku od zerowania licznika chciałem dac zegary na bilało ale nie moge tego plastiku zdjąć prosze o odp.

jest on nakręcany;]

ozdro

• 3 years later...
Guest mmariusz

Czy wie ktoś jak wymienić żarówkę kontrolki kierunkowskazu w K12 (micra k12). Nie wiem jak dostać się pod zegary (radio niefabryczne).

Z góry dziękuję za pomoc.

Edited by mmariusz