Guest piotrekcyba Posted June 3, 2007 Share Posted June 3, 2007 Witam wsystkich i prosze o jakąś wskazówkę. Kupiłem własnie P11 2.0TD no i mam problem auto odpala normalnie ale po odpaleniu obroty ida do 2500 a nastepnie gasnie, i wogóle bardzo dziwnie ten silnik pracuje. Moje podejrzenie padło na czujnik polozenia wału gdyz jak kupowalem auto nie było w nim czujnika był wymontowany. Znalazłem jakis czujnik załozyłem i tak jak pisze wyżej silnik szaleje. Mam pytannie do znawcow czy czujnik do silnik benzynowego to taki sam co do TD??? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest B12 Posted June 3, 2007 Share Posted June 3, 2007 Inny. I wątpię czy z innego silnika go dobierzesz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ajpo Posted April 19, 2009 Share Posted April 19, 2009 Po tym jak zgasła moja primerka odczytałem kod błędu i pokazało czujnik położenia wału. I teraz mam pytanie jaki ma być ten czujnik czyli numer czujnika i gdzie to kupić?? Primerka P11,144 CD2.0T Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Skała Posted April 20, 2009 Share Posted April 20, 2009 Dziś wyszedł ten problem u mnie-zaczął żle chodzić nie wchodził na obroty.Okazało się że prawie ścięło klin na wale korbowym od koła pasowego-ten luz powodowałm pływanie zapłonu.Niestety przy rozbieraniu okazało się ze czujnik położenia wału jest pęknięty-to taki co ma wtyczkę z 3 kabelkami.Nie wiem gdzie to kupić i ile może kosztowac!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
and_pec Posted April 21, 2009 Share Posted April 21, 2009 Kuoić w ASO i chyba tylko tam a koszt to coś około 350-420 zeta( nie kupowałem ). Szrot do 90 za używkę Czujnik do benzyny jest zupełnie inny. Jest kilka tematów z czujnikami gdzie i co i za ile to poszukajcie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.