Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

wymiana klockow n14

Guest wszok

Recommended Posts

Guest wszok

wlasnie chcialem wymienic klocki i tarcze w sunnym ale po probie wlozeniu nowych zabraklo mi miejsca;/ tzn. nie moge wcisnac tloczka zeby sie wmiescily nowe klocki. czy mam to zrobic na sile jakac brecha :D czy jakis inny sposob ?? nie chcial bym nic zepsuc.... prosze o odpowiedzi raczej pilne

Guest ronin00
wlasnie chcialem wymienic klocki i tarcze w sunnym ale po probie wlozeniu nowych zabraklo mi miejsca;/ tzn. nie moge wcisnac tloczka zeby sie wmiescily nowe klocki. czy mam to zrobic na sile jakac brecha :D czy jakis inny sposob ?? nie chcial bym nic zepsuc.... prosze o odpowiedzi raczej pilne[/quo

Odkręciłeś nakrętkę od zbiorniczka z płynem hamulcowym?Ja osobiście używałem "brechy" :D do wciśnięcia tłoczka.Dobrze jest przy okazji zbadać stan tych gumowych osłon na tłoku i wstrzyknąć tam troche WD40 ....20 min roboty :one: Pozdro

Guest _Pablo_

Ja pitole jak jest łatwa wymiana klocków. Zajęło to teściowi zaledwie 30min na stronę dwie śrubki odkręcić od zacisków wyjąć szczękę, wywalić stare klocki i założyć nowe poskładać wszystko do kupy i można jeździć. Sam sobie bym nie poradził bo pierwszy raz wymieniałem. Nie wiedziałem jak założyć szczęki na nowe klocki bo tłoczek był wypchnięty. Teściu wziął uchwyt stolarski ścisnął tłoczek i można było zakładać

[ Dodano: Wto 05 Cze, 2007 18:36 ]

A zapomniałem się spytać o klockach TRW LUCAS, co o nich sądzicie?

no dokładnie musisz na hama wepchnąc tłoczek albo ścikiem jakiś albo zaprzecz śrubokręt o zacisk i wepchnąć.

Guest wszok

uchwyt stolarski i klocki juz zalozone. pytalem bo dosc ciezko szlo to wpychanie. dlatego pytalem zeby czegos nie przestawic;] dzieki wszystkim :one:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...