Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Wężyki podcisnienia w k10!! PILNE!!!

Guest nowy
 Share

Recommended Posts

Guest nowy

Witam!!!

Mam taki problem w mojej niedawno zakupionej mikruni zauwazyłem kilka lużnych wężyków od podcisnienia m.in. wychodzący chyba z kolekora ssącego który jak zasłonić palcem to sssie i zmienia obroty. Ponadto jeszcze węzyk wychodzący z filtra powietrza a nawet 2 węzyki które nie są nigdzie załozone. Czy ma ktoś jakiś schemat podłączenia tych wszystkich węzytków podcisnienia. Z tego co czytałem to są one bardzo ważne jesli chodzi o spalanie. Prosze o jakąś pomoc może zdjecia waszych silników abym mógł podejzec jak to właścieiwe powinno byc podłączone?? Dodam ze jest to silnik 1.0 rocznik 87.

Z góry dziękuje i pozdrawiam.

Guest nowy

ten post napisałem po uprzednim skorzystaniu z szukajki, ale nic nie znalazlem, wiec prosze o podanie linku do tematu(jesli faktycznie jest takowy) lub wytłumaczenie. pozdrawiam

U mnie jest podobna sytuacja i każdy mądrala mówi co innego.Jeśli ktoś ma faktycznie jakiś przejrzysty schemat tych podciśnień niech pokaże to w temacie,bo przyda się to na pewno mi i NOWEMU.Ja mam w tych podciśnieniach parę sktutów ale jeśli NOWY nie ma w ogóle węży to jest makabra BĄDŹCIE LUDŹMI!!!!!!

nowy jak chcesz to zdejme przy swoim filter i zrobie ci zdjęcia jak mam każdy przewód podłączony jednak najprędzej zrobił bym to na czwartek.

Dziękuje baaaaardzo będe wdzięczny. Zdjęcia wyslij mi na mail zadra66@wp.pl. Jeszcze raz dizeki za zainteresowanie. pzdr

proponuje skorzystac z manuala od sunny - jest link gdzies u nas na forum - jak ktos wczesniej wyczail duzo sie zgadza - jesli idzie o wezyki to wlasnie dzieki tej instrukcji zrobilem u siebie porzadek.

owszem :) tylko od sunny w tej wersji naajbardziej rozbudowanej, z katem i sondą :D

owszem :) tylko od sunny w tej wersji naajbardziej rozbudowanej, z katem i sondą :D

i z egr-em ;)

Guest johny_fellow

nowy możesz też umówić się na spotkanie z kimś z Twojej okolicy kto ma K10 i popatrzeć sobie jak te wężyki są tam założone i poukładać u siebie na wzór.

• 1 month later...
Guest dulan

geniula1, witam , czy masz może jeszcze te zdjęcia wężyków podciśnień które wyłałeś Nowemu, mam dramat pod maską też bym potrezbował jak to wszytko popodłączać. K10 1,2ccm 92r.

Mail dzilu@interia.pl

gg 6985405

Pozdro!